19. ožujka

Osobe s Down sindromom poručuju: 'I mi to možemo'

Lifestyle / Flash | 17. 03. 2016. u 10:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Čapljini će i ove godine biti obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom. Udruga studenata socijalnog rada ZAMFIS, Caritasova radionica za osobe s invaliditetom „Betlehem“ i Humanitarna udruga „Cvijet“ organiziraju dva događaja kojima osobe s invaliditetom s naglaskom na osobe s Down sindromom žele socijalno integrirati te javnost upoznati s njihovim mogućnostima.

U subotu 19. ožujka 2016. godine osobe s Down sindromom sudjelovat će u akciji „I mi to možemo“ u sklopu koje će u razdoblju od 10:00 do 14:00 sati posluživati goste Caffe Bara „Azzurro“.

Na sam Svjetski dan osoba s Down sindromom u ponedjeljak 21. ožujka 2016. godine u 11 sati u Caritasovom pastoralno-socijalnom Centru „Betanija“ u kojem se nalazi radionica „Betlehem“ bit će prikazan dokumentarni film „Lijepo mi je s tobom, znaš“ autorice Eve Kraljević. Film je to o autoričinoj sestri Miji koja ima Downov sindrom. Njezina mašta, humor i sposobnost da pronađe radost u malim stvarima uče nas kako živjeti sa zahvalnošću.

Veselimo se vašem posjetu i ne zaboravite obući različite šarene čarape koje su simbol dana osoba s Down sindromom, poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close