Sve ga žene žele imati

Ovaj skandinavski trend frizure apsolutni je hit ovog ljeta

Ako niste znali koju vrstu frizure probati ovog ljeta, sigurni smo da ćete se u ovu odmah zaljubiti.
Lifestyle / Flash | 27. 06. 2024. u 09:32 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunce sja, vrijeme je prekrasno... i u ovom dijelu godine skandinavske plavuše s Instagrama postaju pravi hit, sa svojim zavidno osunčanim izgledom, prenosi Vogue. Mnoge od nas žele postići sličan efekt, možda ne tako prirodnim sredstvima, ali jednako zanosnim.

Da, Scandi plavuša je pravi hit ovog ljeta. Poput tehnike Scandi hairline—koja dječje dlačice oko čela i lica, namjerno posvjetljuje kako bi izgledale izbijeljene od sunca—trend skandinavske plavuše se usredotočuje na stvaranje boje koja izgleda kao da je okupana sunčevom svjetlošću. 

Frizer Adam Reed objasnio je da je za stvaranje ovog izgleda potrebno prethodno njegovati kosu. Dobar frizer će odabrati područja koja bi ionako prirodno posvijetlila na suncu, te ih naglasiti. Osim linije kose, radi se i o svjetlijim pramenovima koji uokviruju lice i dodaju blistavost koži.

Da bi super svijetle plave nijanse zablistale, treba ih kombinirati s drugim dubljim tonovima u kosi.

Stručnjaci vole koristiti tehniku babylights umjesto tradicionalnih pramenova jer su "puno ljepši od klasičnih pramenova i stvaraju boju koja izgleda kao da ju je sunce posvijetlilo", objašnjava John Clark, koji dodaje da ova tehnika također stvara iluziju dodatnog volumena u kosi. 

Ako želite isprobati ovaj ljetni trend, razgovarajte sa svojim frizerom o stvaranju suptilnih, ali svjetlijih tonova bež, pepeljaste i platinaste boje ako ste već plavuša, i karamele i/ili drugih toplih nijansi ako vam je kosa je tamnija.

Za kraj, uparite ovaj izgled sa razbarušenim valovima s puno volumena i svijet bi vas zaista mogao zamijeniti sa pravom skandinavskom djevojkom!

Kopirati
Drag cursor here to close