suosjećanje

Papa Franjo naredio da se zaboravljeni kišobrani podijele siromašnima

Lifestyle / Flash | 06. 02. 2015. u 07:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo naredio da se stotine zaboravljenih kišobrana u vatikanskim muzejima podijele beskućnicima u Rimu.

Talijanska novinska agencija ANSA javlja da visoki vatikanski dužnosnik Konrad Krejewski potvrdio da je papa Franjo naredio da se zaboravljeni kišobrani u vatikanskim muzejima, kojih do sada ima više od 300, podijele rimskim beskućnicima kako bi im se pomoglo u ovim danima kišnih i snježnih padavina.

Papa Franjo je od dolaska u Svetu stolicu nebrojeno puta pokazao suosjećanje sa siromašnima i beskućnicima i stalno poziva na pomoć toj kategoriji ljudi. Nerijetko je i sam pokretao kampanje za prikupljanje pomoći.

Prošle godine je pozvao jednog beskućnika u svoj ured, a on mu je odgovorio da ga je stid jer je prljav, a nema gdje da se okupa. Nato je Papa naredio da se u Vatikanu izgrade besplatna kupatila, a lokalne berbere je pozvao da pomognu siromašnima i besplatno im nude usluge šišanja i brijanja. Sredinom ovog mjeseca bit će i otvorena ta kupatila na Trgu Sv. Petra, a berberi će otvoriti svoja vrata siromašnima.

Kopirati
Drag cursor here to close