Služenje sirotinji

Papa Franjo poručio novim kardinalima da budu skromni i da ukinu raskošne prijame

Lifestyle / Flash | 23. 01. 2015. u 20:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo poručio je ljudima koji će biti promaknuti u visoki rang kardinala narednog mjeseca da budu skromni i da ukinu raskošne zabave u njihovu čast, rekavši da to može nanijeti veću štetu nego alkohol na prazan stomak.

''Nije jednostavno biti skroman sluga ako gledate na ulogu kardinala s pozicije moći ili superiornosti'', navodi on u pismu upućenom svakom od budućih kardinala koje su u petak objavile vatikanske novine, prenosi Reuters.

On im je također poručio da prijame koje održavaju za njih vjernici iz njihovih zemalja ne postanu pomodna društvena događanja koja ih mogu dezorijentirati i "ošamutiti više nego grapa (rakija) na prazan stomak".

Franjo, koji inzistira da čelnici Rimokatoličke crkve trebaju služiti sirotinji i da ne budu karijeristi, predstavit će 20 novih kardinala na ceremoniji u Vatikanu 14. veljače.

U prošlosti su svećenici slavili svoje promoviranje u kardinale raskošnim prijemima u svojim matičnim diocezama ili u Rimu. Franjo u pismu poručuje da oni ne trebaju gledati na svoju novu poziciju kao "nagradu" za slavlje.

Kopirati
Drag cursor here to close