Nikad bolje vrijeme

Papina posjeta Sarajevu uvod je posjete Svetog oca Beogradu?

Lifestyle / Flash | 08. 02. 2015. u 12:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najavljeni dolazak pape Franje u posjetu Bosni i Hercegovini mogao bi predstavljati uvod u njegov posjet Srbiji, smatra predsjednik Centra za istraživanje religije i politike društva Nikola Knežević.

Posjet pape nekoj zemlji je uvijek značajan i poseban, smatraju stručnjaci. Knežević, međutim, vjeruje da vrijeme za posjetu poglavara Rimokatoličke crkve Beogradu nikada nije bilo bolje.

''Uzimajući u obzir sve što je do sada papa Franjo rekao i svojim djelovanjem pokazao sasvim je sigurno da vrijeme za njegov posjet Srbiji nikada nije bilo bolje, ni trenutak zreliji.

Njegova posjeta BiH, koja je predviđena za početak lipnja, mogla predstavljati i uvod u njegovu posjetu Srbiji, naravno, ukoliko postoji za to dobra volja države i SPC-a, prije svega'', ističe Knežević.

Analitičar religije Živica Tucić ističe kako će efekti papine posjete Sarajevu biti veliki jer on sa sobom nosi međunarodni publicitet.

''Vijesti o tome bit će objavljene u svim svjetskim medijima, te pokazuje da je riječ o BiH kao tolerantnoj zemlji koja poštuje religijska uvjerenja svih građana'', zaključio je on, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close