u 2016. godini

Pet najbogatijih žena na svijetu

Lifestyle / Flash | 08. 03. 2016. u 17:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč gubicima na tržištu dionica Liliane Bettencourt i dalje je na prvom mjestu liste najbogatijih žena svijeta. Bogatstvo nasljednice L'Oreal imperija procjenjuje se na basnoslovnih 36.1 milijarde dolara što je za 4 milijarde više od Alice Walton, druge dame na ovogodišnjoj listi.

Nasljednica američkog giganta Wal-Mart ne sudjeluje aktivno u vođenju tvrtke poput svoje braće koji su također milijarderi. Alice je naime strastvena kolekcionarka suvremene umjetnosti te je u svom rodnom gradu 2011. otvorila i muzej u kojem su izloženi vrijedni primjerci iz njene privatne kolekcije, prenosi Buro247/hr.

Na trećem mjestu nalazi se vlasnica čokoladica Mars. Jacqueline Mars trenutno ima bogatstvo koje s procjenjuje na 23.4 milijarde dolara. Maria Franca Fissolo, koja se nalazi na četvrtom mjestu, svoje bogatstvo također duguje slasticama i to onima s potpisom kuće Ferrero. Njeno bogatstvo iznosi 22,1 milijarde dolara a tvrtku vodi sa svojim sinom Giovannijem.

Njemica Susanne Klatten u vlasništvu ima polovicu poznate automobilske tvrtke BMW. Nakon smrti oca naslijedila je 50,1% udjela u farmaceutskoj tvrtki Altana koju je u samo nekoliko godina pozicionirala kao vodeću u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close