Uručili vrijednu nagradu

S 25 Peugeota 205 kroz Europu - stali u Mostaru i posjetili Los Rosales

Francuska automoblistička karavana posjetila Centar Los Rosales i uručila vrijednu opremu
Lifestyle / Flash | 09. 08. 2024. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar Los Rosales u Mostaru ugostio je u petak karavanu od 25 autentičnih automobila Peugeota 205.

Riječ je o avanturističkoj i humanitarnoj turneji Europ'Raid, u okviru koje svakoga ljeta francuski volonteri obilaze europske države i pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovom prilikom sudionici Europ'Raid turneje uručili su školsku, sportsku i medicinsku opremu štićenicima Centra Los Rosales, piše Fena.

Foto: Bljesak.info / Francuska automoblistička karavana posjetila Centar Los Rosales

Putovanje Europom i pružanje pomoći

Roman, djevojka koja drugi put sudjeluje u turneji, istaknula je kako ju najviše motivira putovanje Europom i pružanje pomoći djeci u potrebi.

''Zahvalni smo jer vidimo da su djeca sretna kada dođemo. Želimo pomoći djeci koja nemaju. Ispunjen nam je svaki dan kada vidimo da su oni sretni i nasmijani'', kazala je Roman u izjavi za Fenu.

Karavana svake godine posjećuje 23 države s 25 automobila, a u svakom od njih prevoze se oko 70 kilograma opreme.

Foto: Bljesak.info / Francuska automoblistička karavana posjetila Centar Los Rosales

Tajnica Centra Los Rosales Meliha Spahalić izrazila je zahvalnost što su i ove godine sudionici u Europ'Raida izabrali Mostar kao jednu od svojih odredišta.

''Velika nam je čast što su nas ponovno posjetili i donijeli opremu koja nam je izuzetno važna, a kojom ćemo opremiti svu djecu za početak školske godine. Dio opreme dijelimo i s drugim školama i obiteljima u potrebi. Naš centar ima 145 korisnika različitog uzrasta, tako da sav materijal bude upotrijebljen u radu s djecom u centru, za školske, ali i izvanškolske obveze'', kazala je Spahalić.

Foto: Bljesak.info / Francuska automoblistička karavana posjetila Centar Los Rosales

Peugeot 205 od zapada do istoka Europe

Europ'Raid, avanturistička turneja koja je prvi put organizirana 2014. godine u Francuskoj, ima za cilj promicanje humanitarnog i kulturnog karaktera kroz obilazak Europe. Sudionici putuju u 40 godina starim automobilima Peugeot 205 od zapada do istoka Europe, zaustavljajući se u 23 grada gdje doniraju potrebnu opremu.

Osim humanitarnog aspekta, turneja ima i kulturnu dimenziju, jer ekipe na svom putu otkrivaju europske krajolike, gradove, kulturu i ljude, te posjećuju čak 60 UNESCO-ovih mjesta svjetske baštine. Od svog osnutka, Europ'Raid je privukao više od 3000 sudionika iz cijele Europe.

Foto: Bljesak.info / Francuska automoblistička karavana posjetila Centar Los Rosales
Kopirati
Drag cursor here to close