Prenj – Glogošnica 1979.

Planinari pozivaju na 5. Memorijalni pohod 'Michal Belejčak 2015.'

Lifestyle / Flash | 13. 08. 2015. u 15:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planinarsko društvo „Prenj –Glogošnica 1979.“ organizira 5. Memorijalni pohod „Michal Belejčak 2015.“ Pohod će biti organiziran u čast poginulom češkom planinaru i alpinisti koji je 5.srpnja 2005.godine izgubio svoj život na planini Prenj. Tog 5.srpnja,

Michál se sa svojom djevojkom Hanom Pometlovom, također češkom državljankom,vraćao sa jednog planinarskog uspona na drugi najviši vrh Prenja, Lupoglav (2102m.n.v.). Prenjsko nevrijeme, kiša, magla i jak vjetar bili su kobni za Michala, dok je njegova djevojka, vidno iscrpljena i u jako lošem stanju, pronađena tri dana kasnije pored njegovog tijela, te helikopterom prebačena u Mostar.

Ovogodišnji pohod će biti izveden 15 i 16. kolovoza 2015, a kreće iz sela Glogošnica kod Jablanice, u 8 sati. Već petu godinu zaredom na Pohodu sudjeluju planinari iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Za sve sudionike pohoda će biti organiziran prijevoz do Bunara - Čatrnje na 960m.n.v. Prvog dana pohoda će biti organiziran uspon na jedan od najljepših prenjskih vrhova - Cetinu 1992 m.n.v., sa kojeg se pruža prekrasan pogled na cijelu planinu Prenj, ali i na ostatak Bosne i Hercegovine.

U nedjelju, drugog dana Pohoda, sudionici će posjetiti i spomen ploču poginulom češkom planinaru u prenjskoj dolini Lučine, udaljenoj 3 sata hoda od planinarske kuće "Međuprenje", u kojoj je planirano i noćenje prvog dana Memorijanog pohoda.

Zainteresirani za sudjelovanje u pohodu dužni su se prijaviti organizatoru, i dobiti dodatne informacije putem e-maila planinarskog društva Prenj – Glogošnica (pdpg1979@gmail.com) kako bi organizator mogao osigurati dovoljan broj vozila za prijevoz svih sudionika.

Pohod završava 16.8 u poslijepodnevnim satima povratkom u selo Glogošnica, osiguranim prijevozom sa lokaliteta "Bunar".

Kopirati
Drag cursor here to close