Livno

Ponovno pokrenuta Škola za trudnice

Lifestyle / Flash | 12. 03. 2016. u 10:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unutar Odjela za ženske bolesti i porode Županijske bolnice "dr.fra Mihovil Sučić" u Livnu je ponovno s radom započela Škola za trudnice.

Kako je za Fenu kazala glavna sestra Odjela za ženske bolesti i porode Roberta Perković, na inicijativu šefa i samog osoblja odjela, ta je škola s radom započela još u svibnju 2014. godine uz pomoć vodeće europske i svjetske obiteljske banke matičnih ćelija Cryo-Save koja im je donirala neophodan dio potreban za njihov rad.

''Škola je od tada djelovala kroz cijele godine, ali ne kontinuirano jer sam početak nije privukao zainteresirani broj korisnika'', kazala je Perković.

Početkom ožujka ove godine nastavljen je rad škole, koja trenutno broji trinaest trudnica, što je veliki uspjeh, a ako se nastavi ovim ili sličnim brojem korisnika nadati je se redovitom radu Škole za trudnice.

Tijekom svog obrazovnog ciklusa unutar škole obrađuju se sve teme vezane za majčinstvo, porod, aktivno rade na promociji dojenja, održavanju tjelesne aktivnosti, pružaju budućim majkama informacije u svezi cijepljenja novorođenčadi.

Trudnicu se za porod priprema u psihofizičkom smislu kako bi umanjili njihov broj intervencija te trudnoću i porod prikazali kao fiziološki čin.

''Želimo da rađanje bude lijepo i ugodno iskustvo u skladu s prirodnim životnim ritmom'', istaknula je Perković.

Kopirati
Drag cursor here to close