Prognoza i ceste

Popodne razvedravanje, na cestama odroni

Lifestyle / Flash | 24. 02. 2016. u 07:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Kupres 0, Ivan-sedlo i Sokolac 1, Drvar i Jajce 3, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 4, Doboj, Livno i Zvornik 5, Bijeljina 6, Stolac 8, Mostar i Trebinje 10 i Neum 14 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovoni danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom. U višim područjima sjeverne i sjeverozapadne Bosne, usljed pada temperatura kiša će prelazit u susnježicu i snijeg. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Padavine se očekuju u jutarnjim satima i tijekom prijepodneva. Poslijepodne razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, a na momente i pojačan sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temeratura od 5 do 11, na jugu do 16 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno mokar kolovoz. Na dionici M-15 Glamoč-Mlinište, jak vjetar mjestimično stvara snježne nanose.

Zbog novih padavina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno se izdvajaju putni pravci: Sarajevo-Foča, Gacko-Tjentište, Jajce-Banja Luka, Bihać-Bosanska Krupa, Bugojno-Jablanica i Mostar-Nevesinje. Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu. Posjedovanje zimske opreme obavezno je za sve kategorije vozila.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje su u tijeku radovi, a gdje je postavljena privremena signalizacija čije poštivanje je obvezno. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close