Vremenska prognoza

Poslijepodne kiša, u noći snijeg i naglo zahlađenje, na jugu jaka bura

Lifestyle / Flash | 11. 01. 2015. u 07:54 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BiH se danas poslijepodne očekuje promjena vremena, sa kišom, snijegom i padom temperature zraka. Jutros preovladava pretežno vedro vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

Prijepodne bit će suho uz malu ili umjerenu oblačnost i sunčana razdoblja, dok će sredinom dana naoblačenje prvo zahvatiti sjeverne i sjeverozapadne krajeve i brzo će se proširiti na ostale predjele, donoseći kišu.

Prema večeri i tijekom noći sa zahlađenjem kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Očekuje se formiranje novog snježnog pokrivača od pet do 20 centimetara.

Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, prema večeri u skretanju na sjeverozapadni i sjeverni. Na jugu će tijekom noći puhati i jaka bura.

Najviša dnevna temperatura od sedam do 14, na planinama oko pet stupnjeva Celzija. Kasnije popodne i navečer naglo će zahladiti.

U Bihaću je jutros bilo najtoplije sa 12 stupnjeva koliko je izmjereno u 7.00 sati, a najhladnije u Prijedoru i Bugojnu minus dva stupnja Celzija.

Devet stupnjeva bilo je u Gradačcu, osam na Mrakovici, sedam u Mostaru, pet u Trebinju, četiri u Bileći, tri u Bijeljini, Mrkonjić Gradu i Livnu.

Bjelašnica, Zvornik i Srbac imaju istu temperaturu zraka, dva stupnja.

U Banjaluci, Doboju, Nevesinju, na Ivan-sedlu, u Kupresu, Sarajevu, Srebrenici, Foči i Tuzli u 7.00 sati izmjeren je jedan stupanj, nula u Kalinoviku, Višegradu, Novom Gradu i Goraždu, a minus jedan na Han Pijesku, u Zenici i Sanskom Mostu, minus dva na Čemernu.

Kopirati
Drag cursor here to close