glazbena platforma

Posljednji dan za prijave na Red Bull Music Academy

Lifestyle / Flash | 07. 03. 2016. u 12:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je posljednji dan za slanje aplikacija za globalnu glazbenu platformu, Red Bull Music Academy, koja se ove godine održava u kanadskom Montrealu. Naime, 60 talentiranih mladih glazbenika iz cijelog svijeta će između mnoštva prijavljenih biti odabrano da zajedno stiču i dijele nova glazbena znanja. Nekoliko tisuća prijava svake godine pristigne iz svih dijelova planete, a upravo danas je posljednji dan da se aplikacija preda na poštu i pošalje na adresu sjedišta Akademije.

Prije deset godina, točnije 2006, Nenad Kovačević aka Audio InFunktion je u glavnoj pošti u Sarajevu predao kovertu sa svojom aplikacijom. Nadao se najboljem, a kada je dobio e-mail sa potvrdom da će te godine sa 60 drugih glazbenika iz cijelog svijeta sudjelovati na Akademiji u Melbourneu, uzbuđenju nije bilo kraja.

„Uzbuđenje kada sam dobio e-mail je bilo neopisivo, kao i uzbuđenje kada sam dobio avio kartu, džeparac i adresu hotela, kada sam došao na prvo predavanje na Akademiji i upoznao ostatak ekipe. Jednostavno, osjećaji su nevjerojatni i neopisivi od prvog dana. Čak i danas, kada se prisjetim, ne mogu vam opisati kako je ta Akademija u Melbourneu uticala na mene i potvrdila moj glazbeni put,“ rekao je Nenad nakon Red Bull Music Academy Sessiona koji je u petak održan u Mostaru.

„Već deset godina mi u BiH radimo Red Bull Music Academy Sessione na koje smo dovodili veliki broj predavača. Tako su svoja iskustva bh. glazbenicima prenosili Dubioza kolektiv, Frenkie, Dado Džihan, Zinc, Koolade, Zlee, Slo, Keller, Sikter, Damir Imamović, Paul Dolby aka Seiji... To su samo neka od imena koja su koristila platformu Red Bull Music Academy Sessiona kako bi svoj rad podijelili sa bh. glazbenicima,“ dodao je.

U petak 4.ožujka u Mostaru je održana sesija na kojoj su doajeni mostarske glazbene scene, Atilla Aksoj i Orhan Maslo Oha, sa sudionicima podijelili svoje bogato glazbeno iskustvo. Nakon sesije je održan i jam session u DK Studiju Mostar Rock škole. Kovačević smatra kako je ovo odlična prilika da globalna platforma makar na jedan dan oživi i na lokalnom nivou. „Definitivno velika šansa za bh. glazbenike da osjete kako izgleda jedan dan na Red Bull Music Academy. Iskreno se nadam da će biti dosta prijava iz BiH za Montreal, i da će neko iz BiH biti odabran da sudjeluju u ovoj, možda i najjačoj globalnoj glazbenoj smotri,“ izjavio je na kraju razgovora.

Kopirati
Drag cursor here to close