Zagreb

Povijesni dan: Položen kamen temeljac za gradnju groblja za kućne ljubimce

Lifestyle / Flash | 05. 11. 2015. u 17:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zagrebačkom Dumovcu u četvrtak je položen kamen temeljac za gradnju groblja za kućne ljubimce gdje je najavljeno kako se do kraja ove godine očekuje završetak zemljanih radova, a krajem 2016. trebao bi biti dovršen cijeli projekt, koji uključuje i krematorij za životinje, za što je Grad Zagreb osigurao 15 milijuna kuna.

Kamen temeljac položio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Istaknuo je da su prije 15 godina u Dumovcu postavili temelje za azil za životinje, a danas nastavljaju "novi korak kada su u pitanju kućni ljubimci". "Neizmjerna je ljubav koju vlasnici životinja dijele sa svojim kućnim ljubimcima i izuzetno me veseli da će se na ovom mjestu od njih moći spokojno i oprostiti. Povijesni je to dan za Zagreb, koji nastavlja slijediti europske standarde", ustvrdio je gradonačelnik Bandić.

Ravanteljica zagrebačkog Zoološkog vrta Davorka Maljković istaknula je kako se radi o hvalevrijednom projektu kojeg lokalno stanovništvo podupire od samih početaka. "Groblja su mjesta utjehe, mjesta na kojima odajemo počast svima koji su na neki način obilježili naše živote, a to su zasigurno i naši kućni ljubimci", istaknula je Maljković.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk istaknuo je kako se završetak zemljanih radova u prvoj fazi projekta očekuje do kraja ove godine, dok se krajem iduće godine očekuje dovršetak cijelog projekta, koji uključuje i krematorij za životinje. Prva faza započetih radova iznosi milijun i 300 tisuća kuna, dok je za cijeli projekt Grad Zagreb osigurao sredstava u iznosu od 15 milijuna kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close