Probajte!

Prekrijte sijede sa samo jednim sastojkom iz kuhinje

Nitko ne voli sijede vlasi a u nastavku vam otkrivamo kako ih se riješiti na prirodan način.
Lifestyle / Flash | 25. 06. 2024. u 11:06 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godine, stres, geni - sve to utječe na pojavljivanje sijedih vlasi. I dok muškarcima šarmantne sijede odlično stoje, žene uglavnom pribjegavaju farbanju kose.

No, svaka boja za kosu u sebi sadrži kemikalije koje negativno utječu na vašu kosu, čineći je lomljivom i suhom.

Što kad bismo vam rekli da možete prekriti sijede uz pomoć samo jednog sastojka iz kuhinje? Pitate se o čemu se radi? Nastavite čitati!

Jedan od tretmana koji možete probati u kućnoj radinosti je farbanje kose kavom. Sve što trebate učiniti je nekoliko žlica mljevene kave preliti s 2 šalice vode, te kuhati par minuta.

Nakon toga ostavite da se ohladi i prelijte po opranoj i mokroj kosi. Pobrinite se da ovu smjesu dobro umasirate u vlasi kose i tjeme. Ostavite par minuta i isperite. Kava i njezin tamni pigment bi trebali smanjiti vidljivost sijedih vlasi te kosi vratiti svježinu i zdravlje.

Osim što ovaj način pomaže da se riješite sijedih potpuno prirodno, ima pozitivan učinak na zdravlje kose, čineći je manje lomljivom i podatnom.

Također, laganim masiranjem kave u tjeme ćete očistiti svu nepotrebnu masnoću, jer kava djeluje kao odličan piling. Budući da se radi o prirodnom tretmanu, znajte da ga treba redovno ponavljati kako bi prekrili sijede.

Kopirati
Drag cursor here to close