HPD Prenj 1933

Pridružite se planinarskom izletu na Pelješac

Lifestyle / Flash | 09. 03. 2017. u 07:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine 19.ožujka 2017. HPD Prenj 1933, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira izlet za građanstvo na vrh Sv. Ilija na Pelješcu.

Po dobrom, starom, običaju i ove godine HPD Prenj 1933 građane iz ustaljene mostarske svakodnevice vodi na poluotok Pelješac u susret proljeću i moru i mirisu divljih naranči. U sklopu izleta planiran je i uspon na najviši vrh Pelješca – sv. Iliju.

''U samo svitanje provest ćemo se obalom do Malostonskog zaljeva odakle atraktivnim putem koji nas vodi kroz maslinike, vinograde i malena mjesta poluotoka, putujemo do Orebića odakle kreće pješački dio izleta. Penjući se od mora prema vrhu pogled će nam obuhvaćati sve širi krajolik; Orebić i njegovu pitoresknu okolinu, te otok Korčulu i otočiće koji su se kao biseri rasuli po moru od Korčule do Orebića. Sa samog vrha, ako nam vjetar i oblaci budu skloni, vidik će nam se otvoriti i prema samom vrhu poluotoka i mjestašcima koja su se smjestila na tom dijelu poluotoka, te na kopno sa sjeverne strane i more s južne. Oni koji su ikada bili na vrhu sv. Ilija uvijek mu se vraćaju jer je jedinstven osjećaj proboraviti gore i uživati u širini i ljepoti vidika koji se promatraču otvara pred očima'', navedeno je na stranici HPD Prenja.

Kako navode, i oni čije noge nisu dovoljno izdržljive da bi mogli ići na vrh, mogu im se pridružiti i provesti divan dan uživajući u šetnjici uz more, a mogu se i barkicom odvesti do Korčule, bitno je samo, kako kažu, pri prijavi naglasiti da ne idu na vrh kako bismo sve dobro isplanirali.
Voditelj izleta je Ana Ćorić, a sve detalje o izletu možete potražiti na stranici HPD Prenj 1933.

Kopirati
Drag cursor here to close