BH FASHION WEEK

Priznanje Emini Husedžinović, novčana nagrada - Maji Sabljić i Luciji Vrcić

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2015. u 11:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije senzacionalnog otvorenja modnom kolekcijom Emine Husedžinović, kojoj je od organizacije jedinog tjedna mode u BiH sinoć dodijeljeno i specijalno priznanje za 18 godina kontinuiranog bavljenja modom, program 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO nastavio je sinoć tijekom druge večeri oduševljavati inovativnošću modnih dizajnera i predloženim modnim trendovima za sezonu 2015./ 2016.

Večer u skladu sa vizualnim identitetom 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO - proljeća, a čija je scenografija oduševljavala cvijećem i ružama, započela je sjajno Aida Vrabac Trnačević, uspješna modna dizajnerica i nekadašnja misica BiH. Komercijalnim ležernim haljinama izrađenim od laganijih materijala privukla je pažnju uzvanica svih generacija.

U sjajnoj atmosferi nastavljena je večer predstavljanjem gošće iz Hrvatske Andree Vidas koja je performansom manekenki sa keceljama u kratkim haljinicama ispričala svoj modnu priču inspiriranu francuskim sobaricama.

Poslije bajkovitog performansa, uzvanice je nosiva modna kolekcije Maje Knez vratila u stvarnost. Tematika Majine kolekcije bazirala se na filmu "Seventh seal'' Ingmara Bergmana, koji se bavi religioznim temama, filozofijom i svrhom života. Simboli šaha kao osnove tematike spomenutog filma stajali su na pisti dugoj 50 metara predstavljajući život i unutrašnji konflikt dobra i zla, te duhovnog i materijalnog koji se odvija.

Upečatljiv dojam na uzvanice ostavio je rad dizajnerice Dajane Vuksan. Modeli sa potpisom ove kreatorice izuzetnih su krojeva sa inovativnim rješenjima namijenjenim osobama koje ne prate slijepo trendove već isključivo dizajn kao umjetnički perfomans na sebi.

 Marko Feher je modno ime od kojeg se tijekom druge večeri 34. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO mnogo očekivalo. Uzvanice ali i javnost svojom novom kolekcijom nije razočarao. Opravdavši epitet vrsnog dizajnera sa jasnim ciljem Marko Feher Potkozarac, sinoć je pokazao svojim novim modelima da je dizajner od kojeg se mnogo toga tek očekuje.

Zvijezde večeri 34. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO su kreatorice Lucija Vrljić i Maja Sabljić, pobjednice "Perwoll New Generation 2015. " Stručna komisija projekta u sastavu Ines Mešević, Marko Feher, Adin Hebib, Saša Martić, Emina Husedžinović i Igor Lazić i Saša Savičić izabrali su od 20 dvadeset finalista ove dvije talentirane dizajnerice za pobjednike "PERWOLL NEW GENERATION " još jednog natjecanja posredstvom kojeg se svake sezone rađaju nova modna imena u BiH.

Lucija & Maja stekle su pravo na besplatno sudjelovanje na 35. NIVEA BH FASHION WEEKU SARAJEVO te novčanu nagradu od 1000 KM. Besplatnu modnu reviju odlukom žirija na narednom 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO, imat će i Marijana Pećanac, Nataša Erić, Amra Alibabić, Alen Plančić, Tihana Todić, Dragana Telić, Jelena Gvozden i Marina Bijedić.

Drugoj večeri 34. NIVEA BH FASSHION WEEKA SARAJEVO prisustvovale su i broje poznate osobe među kojima i Deen Backović, Božo Vrećo, Tanja S. Đurović, Istok Bratić te brojni drugi koji su utiske poslije izuzetno zanimljive druge večeri 34. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO razmjenjivali utiske na Sarajevsko  pivo after party, Bristot - kafi druženja te koktel sokovima - Vitinka.

Službena agencija za zaštitu 34. NIVEA BH FASHION WEEKA i druge večeri tjedna mode bila je GAMA.

Srijeda je posljednja večer 34. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO a planirane su revije sljedećih učesnika; Deichmann Fashion Show, Svjetlana Vuković Ceca, Jan Angie Kaser, Marija Perić, Džemila Dilberović te specijalne gošće modne dizajnerice iz Srbije čije se ime čuva u tajnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close