Prognoza i ceste

Promet usporen, temperature do 10 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 05. 01. 2016. u 07:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno, po kotlinama će biti magle. Poslijepodne se očekuju slabije padavine s juga koja će krajem dana i u noći na srijedu zahvatiti veći dio zemlje.

U Bosni će padati susnježica i snijeg, a u Hercegovini kiša. Puhat će slab vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –3 i 3 stupnja, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog ugaženoga snijega i poledice na kolniku. Magla mjestimice vrlo gusta smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači upozoravaju za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova u Mostaru (raskrižje kod Franjevačke crkve), promet se odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na dionici M-17 Stup - Rajlovac (dionica od kružnog toka Briješće do raskrižja ulica Rajlovac i Safeta Zajke) promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoceste A1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenica (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo).

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (ulica Maršala Tita). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog radova na M-17 u Zenici (na petlji Blatuša) promet je potpuno obustavljen. Osobna vozila i vozila do 7,5 t koriste petlju Radakovo, dok vozila preko 7,5 t koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabrana je prometa za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak (na lokaciji “Šikare”), M-16 Karanovac - Crna Rijeka (na lokaciji HE Bočac 2).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close