Radoholičar

Putin za 17 godina rada "uzeo" samo jedan slobodan dan

Lifestyle / Flash | 03. 07. 2016. u 08:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin zbog brojnih državničkih obaveza ostat c´e uskrac´en za godišnji odmor, barem do rujna.

"Ne znam kada c´e predsjednik otic´i na odmor. Iskreno govorec´i, gledam njegov raspored rada i do 1. rujna ne vidim da je ovdje upisan godišnji odmor, nažalost'', rekao je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov. Pres-tajnik Kremlja je otkrio da c´e on otic´i na odmor u kolovozu, ako mu se "posrec´i''.

Inače, od ranije je poznato da prvi čovjek Rusije godišnje odmore najradije provodi u neistraženim dijelovima svoje zemlje ili u svojoj rezidenciji u Sočiju. "Ima regija u Ruskoj Federaciji koje volim. Ima nekih u kojima nikada nisam bio'', izjavio je ranije Putin.

Ruski predsjednik odavno nije imao čak ni slobodan dan. Posljednji put slobodan dan je uzeo za svoj 62. drugi rođendan, i to u listopadu 2014. godine. Taj dan je proveo u sibirskoj tajgi, od 300 do 400 kilometara udaljenoj od naselja, i prema kasnijem vlastitom priznanju tu je "zaradio'' upalu mišic´a. Kremlj je tada priopćio da je to ''prvi put za 15 godina da je Putin uzeo slobodan dan''.

Prošle godine Putin je rođendan proveo na službenom putu u Sočiju, a uvečer je igrao hokej sa poznatim hokejašima veteranima i sa sudionicima Noc´ne hokejaške lige. Da je Putin radoholičar pokazuju i brojke — u razzdoblju od 7. svibnja 2015. do 7. svibnja 2016. imao je 311 radnih dana, sudjelovo je u 902 različita posla, ne računajuc´i rad sa dokumentima i putovanja.

Ruski mediji su izbrojali da je prošle godine predsjednik imao 363 sastanka, od kojih su 315 bili u bilateralnom formatu, 10 u trilateralnom i 38 u proširenom sastavu. Za to vrijeme, Putin se sreo sa više od 230 ljudi, sa 103 Rusa i sa 101 strancem.

Također, ruski predsjednik je u istom razdoblju imao 109 telefonskih razgovora. Pored toga, on je razgovarao i sa 20 predsjednika država (55 razgovora), sa devet šefova vlada (27 razgovora) i pet monarha (14 razgovora). Prema računici ruskih medija, Putin je najčešc´e nastupao na pregovorima — 283 puta, sjednicama (63), konsultacijama (42), a također i na prijemima i ceremonijama (46). Sa medijima Putin je razgovarao 30 puta.

Kopirati
Drag cursor here to close