Uspješno liječenje

Ratnica Lava se vraća kući: "Pakiramo se"

Lifestyle / Flash | 21. 08. 2023. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook/ Petra Petrusic / Lava Petrušić

"Zapamtite datum, jer uskoro polijećemo", napisala je majka trogodišnje djevojčice Lave Petrušić oboljela od spinalne mišićne atrofije, koja je s roditeljima posljednjih mjeseci bila na liječenju u SAD-u.

Lava je u SAD-u primala revolucionarni i skupi lijek Zolgensma u sklopu kliničkog istraživanja na UCLA-u, a u velikoj je humanitarnoj akciji za njezino liječenje skupljeno čak 2,4 milijuna eura, prenosi Jutarnji.hr

"Ratnica slijeće u Zagreb, 9.rujna! Karte su kupljene, pakiranje je krenulo. Čekamo sljedeći četvrtak i skidanje sa steroida te praćenje narednih dana, ali doma idemo svakako", dodatno je napisala Lavina majka, Petra Petrušić i istaknula da ako se poklopi da ponovno treba uzimati steroide, kontrolirat će je u suradnji sa dr. Shiehom na daljinu te dogovoru s hrvatskim liječnicima koji brinu o Lavi.

Kada se vrate u Hrvatsku, Lavu još čeka kontrola na KBC-u Zagreb kako bi Povjerenstvo za lijekove odobrilo lijek Risdiplam za narednih šest mjeseci, stoji na Facebook profilu Petre Petrušić.

"Ovu ludu avanturu privodimo kraju, a onda krećemo u neke nove i poznatije", napisala je.

Kopirati
Drag cursor here to close