Vremenska prognoza

Reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti

Lifestyle / Flash | 07. 08. 2015. u 06:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 14 stupnjeva, Bugojno, Sokolac 16, Ivan-sedlo 17, Goražde, Kupres, Sarajevo 18, Livno, Srebrenica, Zenica 19, Bihać, Sanski Most 20, Tuzla, Zvornik 21, Banja Luka, Bijeljina, Prijedor 22, Doboj, Gradačac 23, Mostar, Neum i Trebinje 27.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne rijetki lokalni pljuskovi su mogući u istočnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Vjetar će biti slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 31 do 37, na jugu zemlje do 40 stupnjeva.

U Sarajevu će danas biti sunčano uz malu oblačnost. Dnevna temperature oko 33 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Bosni i Hercegovini jutros će biti ugodniji, potom bi uslijed porasta temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do jačanja tegoba vezanih za njihove bolesti.

Kronični bolesnici trebali bi reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti u poslijepodnevnim satima. Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od visokih temperatura i UV zračenja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close