Pranja novca i trgovanja ljudima

Sean 'Diddy' Combs ostaje u pritvoru, odbijena jamčevina

Tri su točke optužnice u kojima se navodi da je seksualno zlostavljao žene te ih tjerao na sudjelovanje u seks-zabavama i drogiranju, koristeći se pritom prijetnjama i nasiljem.
Lifestyle / Flash | 18. 09. 2024. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Sean Diddy Combs

Producent i poduzetnik Sean "Diddy" Combs ostat će u pritvoru nakon što je sudac odbio njegovo puštanje uz jamčevinu, suočavajući se s optužbama za trgovinu ljudima u seksualne svrhe i pranje novca, uz brojne druge optužbe utemeljene na događajima od 2009. nadalje.

Uhitili su ga savezni agenti u New Yorku u ponedjeljak navečer. Tri su točke optužnice u kojima se navodi da je seksualno zlostavljao žene te ih tjerao na sudjelovanje u seks-zabavama i drogiranju, koristeći se pritom prijetnjama i nasiljem.

Pojavljujući se u sudnici na Manhattanu gdje su ga došli podržati brojni članovi obitelji, nekadašnji glazbeni tajkun izjasnio se da nije kriv. Njegov odvjetnik zatražio je od sutkinje Robyn Tarnofsky da dopusti njegovo puštanje uz jamčevinu.

Nakon dugotrajnog saslušanja o puštanju uz jamčevinu u kojem je tužiteljstvo izrazilo zabrinutost zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i rizika od bijega, sutkinja Tarnofsky je odbila puštanje uz jamčevinu, rekavši da je zabrinuta zbog "neuravnotežene moći" u slučaju koji uključuje ljude za koje je rekla da su "podložni prisili". Također je navela zabrinutost zbog njegove navodne sklonosti bijesu, nasilju i zlouporabi supstancija.

Combs nije zamjetno reagirao na odluku o istražnom zatvoru, a njegov odvjetnik Marc Agnifilo rekao je da će se žaliti. Uz pranje novca i trgovanje ljudima, Combsa se tereti za prijevoz žrtava preko granica saveznih država kako bi se bavile prostitucijom.

Kopirati
Drag cursor here to close