zanimljivo

Sedam načina kako iskoristiti pivo, a da ga ne popijete

Lifestyle / Flash | 17. 05. 2016. u 13:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njega tijela, održavanje doma, priprema najukusnijeg ručka ikada... Otkrijte najbolje načine kako upotrijebiti pivo (a da ga ne popijete).

UKLONITE PRLJAVŠTINU Pivo je odlično u uklanjanju tvrdokorne prljavštine, pa ako vam je nestalo kemikalija, a lijeno vam je otići do prodavaonice, prospite malo omiljenog napitka, sačekajte minutu i očistite.

OČISTITE NAKIT Zlatni nakit stavite u posudu natopljenu svijetlim pivom. Kada malo odstoji, a kiselina učini svoje, očistite zlato čistom krpom.

MARINIRAJTE MESO Mnogi kuhari tvrde da ćete najbolji roštilj dobiti ako prije toga marinirate meso u pivu. Ali, njegova upotreba se ne završava u kuhinji.

UHVATITE INSEKTE Ostavite otvorene flaše ili limenke preko noći u vrtu i ujutro će vas sačekati puževi, muhe i ostali insekti koje privlači miris.

OPORAVITE CVIJEĆE Ako cvijeće u saksijama djeluje bolesno, probajte ga oporaviti sa malo negaziranog piva. Ječam i šećer trebali bi pomoći u kultiviranju zemlje.

ODRŽAVAJTE NAMJEŠTAJ Negazirano pivo odlično je i za održavanje namještaja od drveta kom vraća boju. Umočite krpu u malo negaziranog piva, zatim prebrišite čistom i dobit ćete efekt ispolirane površine.

OČISTITE LICE I na kraju, kad ste očistili kuću i spremili meso, očistite lice jer su ječam i drugi sastojci piva odlični za piling kože, prenosi Novimagazin.

Kopirati
Drag cursor here to close