Čokoladni neredi

Slatka pobuna iz Mostara proširila se na Sarajevo i Banja Luku

Lifestyle / Flash | 25. 08. 2015. u 10:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri fantastična izdanja tijekom kojih su Mostarke i Mostarci rušili stigmu 'grada slučaja' podijelivši stotine kilograma čokolade i bezbroj čokoladnom umazanih osmijeha, Čokoladni neredi i četvrtu godinu za redom planiraju zasladiti barem jedan dan u godini.

Najslađi događaj u gradu na Neretvi održat će se u nedjelju 30.8.2015. s početkom u 18 sati na Španjolskom trgu u Mostaru.

''Za ovu godinu imali smo veće planove, bilo je sve teško organizirati jer sam bio van granica, no važno je da se održi kontinuitet. Nadamo se da će se sugrađani i ove godine odazvati te podijeliti radost i čokoladu jedni s drugima. Nadamo se da će ovogodišnji neredi proći jednostavno kratko i slatko'', rekao je za Bljesak.info Ivan Rozić inicijator čokoladnih nereda.

Ideja Čokoladnih nereda je da svaka osoba sa sobom ponese dvije čokolade. Jednu koju će dijeliti s okupljenom ekipom i drugom koju će donirati za 'malu raju' iz domova za nezbrinutu djecu i institucija koje rade s djecom s posebnim potrebama.

Skupljanje doniranih čokolada će se organizirati u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu, ali u duhu Čokoladnih nereda pozivamo sva mjesta i gradove u BiH i regiji da budu dio događaja kroz spontana okupljanja u isto vrijeme.

''Ove godine će nam se možda prdružiti i Visoko, odakle se javila ekipa koja je voljna organizirati čokoladne nerede. Prošle godine donirana čokolada išla je u mjesta pogođena poplavama, ove godine srećom nemamo tih nedaća, pa će donirane čokolade staviti osmjehe na lica mališanima iz Los Rosalesa, Egipatskog sela...'', dodao je Rozić.

''Kako bismo u ovaj maleni skup ljudi zdravog duha i razuma uključili što više pojedinaca, pozivamo vas da sve svoje čokoladne fotografije objavljujete javno na Facebook sa oznakom #cokoneredi. Ako niste u prilici fizički sudjelovati u Čokoladnim neredima, objavljujte svoje fotografije s omiljenim čokoladama'', navode organizatori.

Dodali su da, ako mislite da će se ideja svidjeti i vašim prijateljima iz inozemstva, ih pozovete da i oni sudjeluju uz oznaku #chocolution.

Nakon tri fantastina izdanja tijekom kojih su Mostarke i Mostarci ruili stigmu 'grada sluaja' podijelivi stotine...

Posted by Čokoladni neredi - Chocolution on Tuesday, August 25, 2015

''Proteklih godina su nam stizale fotografija sa svih kontinenata i iskreno se nadamo da ćemo ove godine nadmašiti broj sudionika iz čitavog svijeta. Sve novosti i razvoj događaja pratite na Facebooku. Čokoladni neredi 2015 će u nedjelju 30.8.2015. pokazati koliko nam jedna banalna sličnost koja premoštava sve razlike može popraviti raspoloženje barem na jedan dan. S početkom u 18 sati na Španjolskom trgu u Mostaru, na platou ispred katedrale u Sarajevu i u Domu omladine u Banja Luci skupit će se ljubitelji čokolade i druženja koji neće slati političke poruke i držati suhoparne govore već uživati u malim životnim zadovoljstvima kojih nam u današnje vrijeme nedostaje. Pridružite im se i oraspoložite sebe, svoje najmilije i 'malu raju'!'', navode organizatori uz ispriku svim mrziteljima čokolade, ukoliko ih uopće ima.

Kopirati
Drag cursor here to close