Djeluje!

Smirite svoje misli uz pomoć ovih 5 učinkovitih načina

Misli, posebno one negativne, vam mogu unijeti toliko nemira u život i postati nepodnošljive.
Lifestyle / Flash | 26. 06. 2024. u 11:19 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nam se u tim trenucima čini da nam ništa ne može pomoći, postoje učinkoviti načini za smirenje misli. Ako vas zanima kako smiriti idući napad panike ili izazovnu situaciju, čitajte dalje. 

1. Pokrenite se 

Jedan od najboljih savjeta za smirenje misli je kretanje. Kad vidite da vas napadaju negativne misli i da si ne možete pomoći, ustanite i iziđite iz kuće.

Drukčija okolina i ljudi oko vas će vam pomoći da ne mislite negativno i da shvatite da se svaki problem može riješiti. Osim što ćete zaboraviti na negativne misli, šetnja će vam dobro doći iz zdravstvenih razloga.

2. Meditirajte i dišite duboko 

Meditacija i duboko disanje su odlične tehnike za smirivanje misli i uspostavljanje ravnoteže. Odaberite mirno mjesto u svom domu ili još bolje u prirodi, zatvorite oči te krenite s meditacijom dok dišete duboko.

Pokušajte ne misliti na ništa i prepustite se trenutku. Za par minuta ćete osjetiti mir koji vam je toliko bio potreban te ćete postići miran razum i bolje se osjećati. Meditacijom se možete baviti i ako nemate ove probleme, jer su njezini učinci dokazano pozitivni. 

3. Stavite svoje misli na papir

Ponekad se mučimo određenim mislima i ne pronađemo rješenje. Također, u nekim slučajevima ne znamo zbog čega o nečemu razmišljamo tako dugo. Da bi bolje shvatili svoje misli, najbolje bi ih bilo staviti na papir. Kad zapišete sve što vas muči, pročitajte to naglas.

Nakon toga si recite ono što bi rekli svom najboljem prijatelju da ima takve probleme. Objasnite mu koji su najgori i najbolji mogući ishodi i na čemu bi trebao poraditi. Idući korak - poslušajte sve te savjete. Osim što ćete iz sebe izbaciti sve što vam je smetalo, osjećat ćete se korisno jer ste učinili nešto dobro za sebe.

4. Zaposlite se 

Često nam se negativne misli javljaju kad ništa ne radimo. Ako ste odlučili sjesti i odmoriti se i odjednom osjetite navalu loših misli, žao nam je ali ćete se morati s nečim zabaviti.

Bitno je da radite s rukama, te bi vam kućanski poslovi mogli dati odušak koji vam treba. Ako ste previše umorni za čišćenje, zabavite se crtanjem ili pisanjem. Koju god aktivnost odaberete, pobrinite se da ste usredotočeni na nju i da ne mislite o negativnim stvarima. 

5. Kuhajte 

Kuhanje je odličan način da skrenete misli i opustite se. Potražite neki novi recept i pokušajte napraviti novo jelo. Osim što ćete unijeti malo šarenila u vaše svakodnevne obroke, osjećat ćete se korisno.

Također, dok kuhate, uključite glazbu i pjevušite u ritmu pjesama koje vam uvijek poprave raspoloženje. Sigurni smo da će ovo upaliti!

Kopirati
Drag cursor here to close