Ma da?!

Smršajte dok spavate, pomoću ovih 5 stvari

Lifestyle / Flash | 31. 10. 2015. u 16:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mršavljenje se sastoji od plana vježbanja, rigoroznih dijeta i često povećanog nivoa stresa. Ali, postoje mali trikovi koje možete primijeniti prije odlaska u krevet, a koji će vam pomoći da što bezbolnije i brzo izgubite višak kilograma.

1. Popijte proteinski napitak prije spavanja: Dok nam zdrav razum, a i svi oko nas savjetuju da ne treba jesti prije spavanja, najnovija istraživanja pokazuju da užina prije odlaska u krevet ustvari pomaže gubljenju kilograma. Studija sa Sveučilišta na Floridi je došla do rezultata da su ljudi koji su pili proteinske napitke sa 150 kalorija 30 do 60 minuta prije odlaska na spavanje imali brži metabolizam, smanjen krvni tlak i bolje metaboličke funkcije.

2. Zamračite sobu: Godinama slušate o tome kako korištenje elektronskih naprava ili izlaganje svjetlosti tijekom noći može utjecati na vaš san. Ali čak i zamračeno svjetlo vas može spriječiti u gubitku kilograma tijekom noći, pokazala su istarživanja Magazina za biološke promjene. Ako spavate u osvijetljenoj prostoriji, možete nabaviti zavjese ili draperije za prozore u spavaćoj sobi, zatim prestanete noću ležati uz upaljen televizor ili čak ugasite elekronski budilnik kako ne bi prostorija bila osvijetljena lampom iz sata.

3. Unaprijed planirajte: Navečer spremite zdrav ručak za sutra, pripremite torbu za teretanu, napišite podsjetnik za meditaciju ili nekoliko joga vježbi i zaljepite ga na ogledalo u kupaonici. Uslijed jutarnje pospanosti, teško ćete se sjetiti svih planiranih zadataka za taj dan ili biti dovoljno motivirani za njihovo obavljanje, pa vam planiranje unaprijed može pomoći da se usredotočite na što bolje na mršavljenje i gubitak kilograma. Zato iskoristite večer i unaprijed programirajte svoju jutarnju rutinu.

4. Ohladite sobu: Studije časopisa Dijabetes pokazuju da su ispitanici koji su spavali u sobi čija je temperatura iznosila 19 stupnjeva, duplo brže sagorijevali masti, u usporedbi sa onim sudionicima istraživanja koji su spavali u prostorijama u kojima je bilo 24 stupnja. Ali ako planirate u hladnijoj prostoriji imati seks, obratite pažnju na hladna stopala, jer su istraživanja provedena u Nizozemskoj pokazala da žene teže doživljavaju orgazam kada su ometene ledenim nogama. Zato držite par čarapa pored sebe.

5. Podesite alarm: Žene koje svakodnevno ustaju u isto vrijeme su manje podložne debljenju, pokazalo je istraživanje sa Sveučilišta Brigham Jang. Ova rutina ne utječe samo na gubitak kilograma. Čak i razlika u buđenju od samo dva sata ima veliki utjecaj na razvoj srčanih tegoba i raka. Ali kako gubitak od samo jednoga sata sna može utjecati na glad i to da uzmete nezdrave namirnice da bi je utažili, u krevet morate otići što ranije, kako bi se naspavali bar sedam sati prije nego što se oglasi alarm, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close