Hercegovina

Snijeg u Gacku i Nevesinju

Lifestyle / Flash | 04. 03. 2016. u 07:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Čemernu je jutros u 7.00 sati izmjereno 18 centimetara snijega, u Krupi na Uni osam, u Gacku dva, u Prijedoru, Kalinoviku, Novom Gradu, Nevesinju, Istočnom Drvaru i Driniću jedan centimetar.

Inače, U Republici Srpskoj i Federaciji BiH tijekom prijepodneva bit će oblačno sa padalina, a popodne se očekuje suho vrijeme.

U brdsko planinskim krajevima prije podne padat će snijeg, u nižim predjelima kiša, ali su ponegdje mogući snijeg ili susnježica, priopćeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tijekom dana i poslije podne padaline će prestati, a sa smanjenjem oblačnosti do večeri se očekuju i sunčani intervali, javlja Srna.

Najviša dnevna temperatura zraka od tri do osam, na jugu do 12 stupnjeva Celzijusovih. Na planinama će temperatura biti oko jedan stupanj.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da jutros prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a da slaba kiša i snijeg padaju na sjeverozapadu.

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici gdje je u 7.00 sati izmjereno minus sedam stupnjeva. Na Sokocu, na Han Pijesku, u Istočnom Drvaru i Kupresu izmjerena su minus tri stupnja, na Čemernu minus dva, u Kalinovik minus jedan, u Gacku, Nevesinju, Gradišci, Krupi na Uni i na Ivan-sedlu nula, a u Prijedoru, Foči, Novom Gradu, Mrkonjić Gradu, Bugojnu, Srpcu, Rudom, Sarajevu i Livnu jedan stupanj.

U Banja Luci, Ribniku, Drvaru, Bileći, Gradačcu, Jajcu, Sanskom Mostu i Tuzli bila su dva stupnja, u Bijeljini, Doboju, Trebinju, Višegradu i Goraždu tri, u Stocu, Zvorniku i Zenici četiri, u Mostaru i Srebrenici pet, a u Neumu šest stupnjeva.

 

Sluaoci Dizalice su jutros nai reporteri. Iako smo mislili da e dan proi bez snijega, ipak smo pogrijeili. Vozite oprezno i uivajte uz najbolju muziku. :) #nesradio #dizalica

Posted by Nes radio-Banja Luka on 3. ožujka 2016
Kopirati
Drag cursor here to close