Ekološka akcija

Stara jezgra Mostara zablistala nakon zajedničke akcije čišćenja

Lifestyle / Flash | 31. 05. 2015. u 20:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zajedničkoj organizaciji RK ''Neretva'', KK ''Neretva'', ISS i UG ''Stari grad'' organizirana je danas velika ekološka akcija na području Starog grada u Mostaru.

Akcija čišćenja je krenula već u ranim jutarnjim satima sa pranjem ulica stare jezgre grada, a nastavljena je čišćenjem platoa ispod Starog mosta.

Rinioci RK ''Neretva'' s kolegama iz SEUH-a, pripadnicima Protupožarne postrojbe Čapljina i klubom spasioca ''Gradina'' Srebrenik očistili su korito Neretve kod Starog mosta, gdje je prikupljena velika količina krupnog otpada.

Istovremeno, kajakaši KK ''Nereva'' čistili su nepristupačne dijelove obale, dok su pripadnici ISS-a i GSS-a sa kolegama SK ''Wolf'' iz Foče čistili raslinje sa Starog mosta i njegovih kula.

Kao i dosadašnjih godina prokupljen je jedan veliki kamion krupnog otpada poput guma i metala koje su ronioci izvadili iz Neretve.

S obzirom na veliki broj turista koji tijekom sezone posjećuju staru jezgu Mostara, cilj akcije bio je očistiti smeće koje se nakupljalo tijekom zimskog razdoblja u koritu rijeke kao i na okolnim područjima.

DANAS 31.5.2015. U ZAJEDNICKOJ ORGANIZACIJI RK NERETVA, KK NERETVA, ISS I UG STARI GRAD ODRZANA JE VELIKA TRADICIONALNA...

Posted by ISS-Interventna Spasilačka Služba Mostar on Sunday, May 31, 2015
Kopirati
Drag cursor here to close