Česti snovi

Što znači kada sanjate trudnoću? Stručnjakinja za snove ima odgovore

Snovi o trudnoći mogu imati različite oblike.
Lifestyle / Flash | 04. 09. 2024. u 08:57 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda ste trudni ili sanjate da je netko drugi u tom stanju - može biti prijatelj, član obitelji ili potpuni stranac. San bi mogao biti o želji za trudnoćom, saznanju o trudnoći, rađanju djeteta, svjedočenju porođaja ili čak doživljaju gubitka trudnoće, prenosi VeryWell Mind.

U svakom slučaju, mogli biste se zapitati zašto ste sanjali san i što on znači. Ako je tako, niste sami. "Snovi o trudnoći bez sumnje su jedni od najčešćih snova o kojima me pitaju", kaže Lauri Loewenberg, ovlašteni analitičar snova.

Iako je uobičajeno sanjati o ovim stvarima ako ste stvarno trudni, ti snovi mogu imati i druga značenja i tumačenja.

Snovi o trudnoći mogu biti potaknuti raznim čimbenicima, uključujući osobna iskustva (kao što je trudnoća ili poznavanje nekoga tko jest), sjećanja vezana uz trudnoću, želju za roditeljstvom, promjene ili razvoj događaja u vašem životu, tjeskobu ili neizvjesnost u vezi s budućnošću ili hormonalne promjene, kaže Shelby Harris, PsyD, direktorica za zdravlje spavanja u Sleepopolisu.

U ovom članku istražujemo što bi različite vrste snova povezanih s trudnoćom mogle značiti.

Što znače snovi o trudnoći?

Kao i svi snovi, čak i snovi povezani s trudnoćom mogu imati višestruka tumačenja i možda nisu onakvi kakvima se čine. U nastavku nam Loewenberg pomaže razumjeti što bi različite vrste snova o trudnoći mogle značiti.

Ako ste trudni u snu

Ako ste osoba u reproduktivnoj dobi, san o trudnoći može biti podsjetnik vašeg biološkog sata, kaže Loewenberg. S druge strane, ako ste već trudni, prilično je uobičajeno sanjati o tome.

Međutim, sanjati ovaj san (u bilo kojoj dobi) može značiti da je nešto u vašem životu tek počelo rasti i razvijati se, objašnjava Loewenberg. Na primjer, ona kaže da bi to moglo biti:

Ideja: To može biti ideja s kojom ste "trudni" i kojoj još treba vremena za inkubaciju, kao što je ideja za novi posao. Ideja vjerojatno ima mnogo potencijala, ali trebat će vremena da postane ono što treba biti.

Cilj: To može biti cilj prema kojem idete i koji vam je često na umu, poput diplome.

Promjena: To čak može značiti da ste usred promjene ili ponovnog otkrivanja nečega o sebi.

Baš kao što trudnoća donosi novi život, ako je san potaknut razvojem događaja u vašem životu, rezultat sna vjerojatno će biti novi život - ali umjesto da novi život bude novo dijete, to ćete biti potpuno novi vi, kaže Loewenberg.

Ako je netko koga poznajete trudan u snu

Nije neobično sanjati o trudnoći ako ste vi ili netko koga poznajete trudni, budući da vam je ta tema vjerojatno na umu.

Međutim, ovaj san može imati i druga značenja. Na primjer, ako sanjate da je netko vama blizak trudan, to bi moglo značiti da počinjete vidjeti rast te osobe, kaže Loewenberg.

S druge strane, ako je u snu netko tko vam nije jako blizak trudan, tada ta osoba može predstavljati dio vas koji počinje rasti, objašnjava Loewenberg.

"Na primjer, ako sanjate da je netko s kim radite trudan, a ipak ga ne poznajete toliko dobro, tada vjerojatno postoji neka kvaliteta koju prepoznajete u sebi, a koja počinje rasti. Možda je ta kolegica najbolja u vašem timu. Ovaj san bi mogao značiti da vaše vještine i znanje u sklapanju poslova počinju rasti i biti sve bolji."

Ako sanjate da je neznanka trudna

San koji prikazuje trudnu neznanku može se činiti bizarnim. Međutim, san je vjerojatno na neki način o vama, iako to može biti dio vas koji niste dobro upoznali, kaže Loewenberg.

Možda ste nedavno otkrili novi hobi kao što je vrtlarstvo i otkrili da uživate u tome, iznenađujuće ste prilično dobri u tome i željeli biste nastaviti i rasti u tom području—u tom slučaju možete sanjati neznanku koja je trudna jer ideja da budete vrtlar prije vam je bila čudna, objašnjava ona.

Pravilo koje treba zapamtiti kada se radi o odgonetanju vaših snova jest da će gotovo sve i svatko u vašim snovima predstavljati neki dio vas. Snovi su oblik duboke introspekcije i gotovo uvijek govore o vama.

— Lauri Loewenberg, certificirani analitičar snova

Ako sanjate porođaj

Uobičajeno je da trudnice sanjaju porod.

Međutim, ako niste trudni, san može imati različita tumačenja ovisno o tome rađate li u snu ili tome svjedočite, kaže Loewenberg:

Ako rađate u snu: Porođaj u snu znači da vaš naporan rad ili "trud" sada donosi plodove. Uobičajeno je sanjati ovaj san nakon što ste stekli diplomu ili pokrenuli novi posao.

Ako u snu svjedočite porođaju: Svjedočenje porođaju u snu može značiti da ste svjedočili nečijem teškom radu i produktivnosti te da ste bili inspirirani nečijim trudom.

Ako vam netko u snovima kaže da misli da ste trudni

Ako pokušavate zatrudnjeti i sanjate ovaj san, tijelo vam možda govori da ste zatrudnjeli, kaže Loewenberg.

Međutim, ako ne pokušavate zatrudnjeti, ona kaže da bi ovaj san mogao značiti ili da drugi primjećuju nešto novo o vama ili da se nadate da će drugi prepoznati da radite na nečem novom i uzbudljivom.

Ako vi ili vaš partner izrazite želju da imate dijete u snu

Ako vi ili vaš partner izrazite želju da imate dijete u snu, to bi mogla biti vaša podsvijest koja vas priprema na ideju osnivanja obitelji, kaže Loewenberg.

Međutim, možda čak i doživite ovaj san čak i ako ne razmišljate tako. Ako imate djecu, sanjati ovaj san može značiti da trebate uložiti više vremena i truda u svoj odnos s partnerom ili dodati novi element vašoj vezi koji će joj pomoći da raste, poput pronalaženja nove aktivnosti koju oboje možete raditi zajedno, objašnjava Loewenberg.

Ako sanjate pobačaj ili gubitak trudnoće

Prilično je uobičajeno sanjati gubitak trudnoće dok ste zapravo trudni, kaže Loewenberg. Zapravo, noćne more i poremećaj sna uobičajeni su simptomi trudnoće, osobito u posljednjem tromjesečju.

San o gubitku trudnoće nije nužno pokazatelj onoga što dolazi, već izraz vaše zabrinutosti, osobito ako ste u prvoj trudnoći ili u visokorizičnoj trudnoći, objašnjava Loewenberg. "Naprotiv, ti snovi služe kao mjerač tlaka koji vašoj podsvijesti omogućuje da u potpunosti izrazi vaše strahove u stanju sna i pomaže vam da ih izbacite iz svog sustava."

S druge strane, ako zapravo niste trudni, san o gubitku trudnoće mogao bi predstavljati ideju, projekt ili cilj koji nije uspio u stvarnom životu, kaže Loewenberg.

Ona preporučuje da obratite pozornost na to kako ste se osjećali u snu, a posebno na to kakav je vaš misaoni proces u vezi s gubitkom bio u snu, jer će se to primijeniti na sličan način u vašem budnom životu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close