glazbeni prosvjed

Studenti protiv realityja - hoćemo kulturu, dosta je nemorala i gluposti

Lifestyle / Flash | 03. 09. 2015. u 16:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želimo pokazati ljudima da hoćemo glazbu i kulturu, ne želimo više gledati promociju nemorala i gluposti'', kaže Andrej Zorić (20) iz studentske organizacije 'Sistem vrednosti'.

Studenti Pravnog fakulteta, uz pomoć studenata glazbene akademije, u srijedu navečer su u centru Beograda napravili pravu “pometnju”, te su glazbenim prosvjedom i transparentnom poručili da više ne žele gledati reality programe.

''Hoćemo kulturu, a ne reality!'' poručili su prosvjednici i oduševili su preko 200 okupljenih Beograđana, a vijest o neobičnom prosvjedu cijelog dana se širi internetom. Oni na sve to kažu da samo žele zaustaviti šund i kič kojim ih bombardiraju sa Zapada.

''To nije bio prosvjed protiv televizije. Reality emisije smo samo iskoristili kao primjer rugla i kiča koji ne želimo. Na Trgu Republike poručili smo da želimo muzeje i kazališta, a ne 'Farme', 'Parove' i 'Velikog brata''', kaže ovaj student.

Kako ističe, studenti su kao lokaciju namjerno izabrali godinama zatvoren Narodni muzej, kako bi upravo na to skrenuli pozornost predstavnika vlasti.

Na siteu Peticije24.com jučer je pokrenuta peticija 'Srbija protiv 'Farme', 'Parova', 'Maldiva' i 'VB'. Peticiju je za 48 sati potpisalo preko 90.800 ljudi.

Studenti kažu da se iznenadili pozitivnim reakcijama sugrađana i velikom pozornosti medija.

Studentska organizacija “Sistem vrednosti” počela je sa radom prošle godine. Tada je brojala svega desetak članova, a danas ih ima preko 100.

''Ekipa ljudi koja se nikada nije poznavala krenula je na isti faks. Kroz usputne razgovore došli su na ideju da naprave organizaciju koja će se boriti za kulturu i baviti se problemima studenata, pa i šire'', kaže on.

 

Kopirati
Drag cursor here to close