Glazbeni virtuozi

Svečano otvoren Sarajevo International Guitar Festival

Lifestyle / Flash | 11. 04. 2015. u 09:45 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peto izdanje Sarajevo International Guitar Festivala (SIGF) svečano je otvoreno jučer u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Nakon uvodnog obraćanja direktora Festivala Šehu Đanija, koji je istaknuo kako je usprkos brojnim poteškoćama Festival ipak uspio opstati, scena je prepuštena Crnogorskom gitarističkom duu koji čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović za večer u cjelosti posvećenu djelima Johanna Sebastiana Bacha.

Publika je virtuozne, te interpretativno zahtjevne izvedbe nagradila velikim aplauzom, pa je duo na bis izveo čuveni Preludij iz Svite br. 2 u a molu, BWV 807, iz kolekcije Engleskih svita.

Koncertne aktivnosti SIGF-a bit će nastavljene u nedjelju, 12. travnja u 20 sati, kada će u Domu Oružanih snaga BiH nastupiti azerbejdžanski gitaristički virtuoz Rovshan Mamedkuliev.

Riječ je o uspješnom gitaristi koji je od 1999. osvojio više od 20 nagrada na nacionalnim i međunarodnim gitarističkim natjecanjima, među kojima se posebno ističu prva nagrada na najvećem gitarističkom natjecanju Guitar Foundation of America, te nagrade na natjecanjima u čast Lea Brouwera, Heitora Villa-Lobosa i Francisca Tarrege.

Ulaz na koncert je besplatan, a detaljnije informacije o koncertima i ostalim festivalskim dešavanjima dostupne su na internet stranici www.sigf.ba, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close