Zimovanje

Top destinacije koje trebate posjetiti ove zime

Lifestyle / Flash | 22. 11. 2015. u 18:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na samom vrhu ljestvice top pet zimskih destinacija, koju je sastavio američki US News Travel, nalazi se grad karakteristične nizozemske arhitekture, kanala i mostova, Amsterdam. To je također grad dijamanata, sira i coffie shopova.

Hey Love! ?? #Amsterdam

Fotografiju objavljuje Andy Torres (@stylescrapbook)Stu 22, 2015 u 2:45 PST

Odmah iza Amsterdama nalazi se i Zurich. Za sve ljubitelje čokolade, sireva i satova Švicarska i Zurich su pravi izbor. Pored toga švicarske Alpe su „raj na zemlji“ mnogih ljubitelja skijanja i snowboardanja, prenosi agencija Anadolija.

Na trećoj poziciji u spomenutom izboru nalazi se austrijski Innsbruck. Ovaj grad okružen je planinama i zimi dobije posebnu čar. Ljubitelji shoppinga i zimskih aktivnosti zasigurno će uživati na odmoru u ''centru zimskih sportova“.

 

#innsbruck #austria #österreich #tyrol #longexposure #goodmorning #travel #holiday

Fotografiju objavljuje Gürcan Kadagan (@gurcan_kadagan)Stu 20, 2015 u 10:52 PST

Za četvrtu destinaciju US News Travel predlaže grad zamkova i katedrala, Salzburg. U gradu se osjeća atmosfera Mozarta i Haydena. Povijesni centar Salzburga - Altstadt, je zbog svoje kombinacije umjetnosti i arhitekture uvršten na UNESCO-vu listu mjesta svjetske baštine u Europi 1996. godine.

Good morning rainy Salzburg ?? - #inesatelier #travel #salzburg #austria

Fotografiju objavljuje INES atelier (@inesatelier)Stu 22, 2015 u 1:33 PST

U top pet zimskih destinacija ušao je i Beč, za koji mnogi govore da je europski centar kulture. Povijesni centar grada - Inner Stadt uvršten je na listu mjesta svjetske baštine zbog brojnih arhitektonskih spomenika, posebno baroknih palača i parkova, kao i zbog monumentalnih palača na Ringstrasse iz 19. stoljeća. Beč tijekom zime "vrvi" turistima, tako da su rezervacije smještaja često neophodne.

Kopirati
Drag cursor here to close