Promocija zemlje

Tramvaj ukrašen simbolima BiH prometuje ulicama Strassbourga

Lifestyle / Flash | 24. 06. 2015. u 15:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tramvaj ukrašen simbolima BiH krenuo je danas ulicama Strasbourga u povodu predsjedavanja Bosne i Hercegovine Vijećem Europe.

Tramvaj je krenuo sa postaje ispred Europskog suda za ljudska prava, a među prvim putnicima su bili predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, glavni tajnik Vijeća Evrope Thorbjørn Jagland I gradonačelnik Strasbourga Roland Ries.

U prvoj vožnji ovim tramvajem, koji će biti ukrašen do kraja predsjedavanja BiH, bili su i članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, dužnosnici Vijeća Europe, veleposlanik BiH pri Vijeću Europe Almir Šahović, sudac Europskog suda za ljudska prava iz BiH Faris Vehabović i brojni drugi gosti.

Nakon vožnje tramvajem planirano je predstavljanje najveće džezve na svijetu ispred čuvene katedrale u centru Strasbourga, te sadnja dva drveta, masline i hrasta, na obližnjoj granici Francuske i Njemačke.

Kako je kazao predsjedavajući Ivanić, BiH itekako može iskoristiti priliku koju pruža predsjedavanje Vijećem Europe za predstavljanje svojih potencijala.

''Bitna afirmacija je bila i nedavna posjeta pape Franje, a nadam se da će to biti i posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel'', rekao je Ivanić.

Kaže da je lijepo predstavljanje zemlje i to da će tramvaj za vrijeme predsjedavanja voziti ulicama Strasbourga sa oznakama BiH, te specifični događaj predstavljanja velike džezve ispred katedrale

''Ipak, u principu glavna je politička stabilnost i dogovor. To će kreirati pozitivnu sliku, a manje ovi usputni događaji'', zaključio je Ivanić.

Kopirati
Drag cursor here to close