Split

Trifunoviću oduzeta putovnica, traži se zatvor od 30 dana

Trifunović je prošlog rujna kažnjen u Splitu zbog šetnje psa i vrijeđanja policajaca, pa je za samo dva dana počinio pet prekršaja.
Lifestyle / Flash | 17. 09. 2024. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opći prekršajni sud u Splitu oduzeo je danas putovnicu srpskom glumcu Sergeju Trifunoviću, kao mjeru opreza, a sutra (srijeda, op.a.) će se nastaviti ročište po optužnom prijedlogu policije protiv glumca za kršenje javnog reda i mira.

Član 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira navodi da "tko omalovažava ili vrijeđa državne organe, odnosno službena lica prilikom izvršenja zakonskih ovlaštenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4.000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana".

Zato je policija od suda za Trifunovića tražila zatvor od 30 dana za to djelo, prenosi Slobodna Dalmacija.

Trifunović je prošlog rujna kažnjen u Splitu zbog šetnje psa i vrijeđanja policajaca, pa je za samo dva dana počinio pet prekršaja.

Zbog držanja psa bez nadzora na Kašteletu i vrijeđanja policijskih službenika kažnjen je sa 500 eura i 50 eura sudskih troškova, da bi par sati poslije toga, prema tvrdnjama policije, istog psa u Bosanskoj ulici držao bez nadzora i uzice, pa je kažnjen sa još 200 eura.

Trifunović je potom na svom Instagram profilu, između ostalog, napisao: "Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi, lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovim putem po... po članovima 5, 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi".

Trifunoviću je bila izrečena jednogodišnja zabrane ulaska u Hrvatsku i zemlje europskog gospodarskog prostora, a kada je danas sa suprugom krenuo kod njezine obitelji u Rijeku, zaustavljen je na Bajakovu i doveden u Split.

Njegova supruga se sa psom vratila za Srbiju.

Kopirati
Drag cursor here to close