Mostar najtopliji u BiH

U BiH danas pretežno oblačno vrijeme, u višim područjima moguć i snijeg

Lifestyle / Flash | 08. 03. 2015. u 09:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -11 stupnjeva, Kupres -5, Ivan-sedlo -4, Sokolac -3, Sanski Most -2, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sarajevo i Tuzla -1, Banja Luka, Bihać, Bugojno i Srebrenica 0, Livno, Zenica i Zvornik 1, Goražde 2, Trebinje 5 i Mostar 7.

Atmosferski tlak zraka je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, u višim područjima, moguć je i slab snijeg.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini pojačana bura, koja će tijekom dana oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 1 do 8, na jugu do 13 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično je moguće provijavanje slabog snijega ili susnježica. Najviša dnevna temperatura oko 6 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close