Znanstveno istraživanje

U brak je najbolje ući između 25. i 32. godine života

Lifestyle / Flash | 28. 07. 2015. u 09:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultati najnovije američke znanstvene studije su pokazali da su najbolje godine za ulazak u brak između 25 i 32. U ovoj vrlo zanimljivoj studiji se navodi da su najmanje šanse i za razvod ako se u toj životnoj dobi ulazi u bračnu zajednicu.

Podaci istraživanja američkog Sveučilišta Utah pokazali su da su oni koji brak sklope nakon 32 godine u mnogo većoj opasnosti da će se razvesti u odnosu na parove koji se vjenčaju u kasnim dvadesetima. U istraživanju su u obzir uzeti društveni i demografski faktori poput rase, strukture obitelji, religije, seksualne prošlosti i veličine mjesta u kojem osoba stanuje.

"Za skoro svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u bračnu zajednicu", rekao je Nick Wolfinger, vođa istraživanja. Istaknuo je da su rezultati istraživanja jasno pokazali da osobe koje se vjenčaju u srednjim tridesetima teže ostaju u braku.

"Oni koji čekaju srednje 30-te godine da bi otišli pred oltar možda nemaju potrebne predispozicije za brak, bilo zbog teške ličnosti ili poteškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa, pa zato kod njih postoji veći rizik od razvoda", rekao je ovaj istraživač.

Napominje i kako se pojedine osobe u tridesetim godinama, a koje bi i bile dobar bračni partner, osjećaju dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici.Također, prema ovom istraživanju neke osobe koje odlažu brak godinama se toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ako se ikada odluče da stupe u brak.

U istraživanju su korišteni statistički podaci Nacionalnog ureda za obitelj za razdoblje 2006. do 2010. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close