Kiša ne prestaje padati

U Hercegovini se očekuje između 10 i 20 litara kiše po četvornom metru

Lifestyle / Flash | 16. 10. 2015. u 06:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Padaline češće u Hercegovini. U Bosni se očekuju slabe padaline, a u Hercegovini se očekuje između 10 i 20 litara kiše po metru četvornom.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 15 °C.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 9; Bihać, Kupres 10; Bijeljina, Bugojno, Prijedor, Sanski Most 11; Banja Luka, Jajce, Livno, Sokolac, Zvornik 12; Gradačac, Ivan Sedlo, Tuzla 13; Doboj, Zenica 14; Sarajevo, Srebrenica 15; Stolac, Trebinje 17; Mostar 18; Neum 19°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20 °C.

Upozorenje meteoalarma je ŽUTO (Očekivana količina padalina od 20 do 40 mm).

Biometeorološke prilike najavljene za petak su relativno nepovoljne, s tim da će se tijekom dana postupno popravljati u cijeloj zemlji. Uz povremeno tmurno vrijeme i utjecaj južine, moguće su izraženije tegobe kod kroničnih bolesnika i meteoropata, piše Federalni hidrometeorološki alarm, savjetujući da ne pretjerujete s aktivnostima. Opća slika će biti lošija na jugu.

Popularna Facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, za subotu je najavila više suhog i stabilnog vremena. Prvi dio nedjelje biti će sunčan, dok će od sredine dana biti oblačnije s kišom.

Podsjetimo, velik broj gradova i naselja širom Hercegovine imao je u četvrtak velike probleme s poplavama, a najgore je bilo u Mostaru, Čitluku, Širokom Brijegu i Ljubuškom (Studencima), gdje su poplavljene mnogobrojne ulice, kao i dobar broj kućanstava i imanja.

Kopirati
Drag cursor here to close