Sunčano

U Hercegovini umjerena do jaka bura

Lifestyle / Flash | 30. 09. 2015. u 07:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabom kišom.

Nešto više padalina očekuje se u sjeverozapadnim dijelovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i uglavnom bez padalina.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni će se kretati između 11 i 17, u Hercegovini od 19 do 23 stupnja.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabom kišom. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 13 stupnjeva.

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrirana i slaba kiša. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Količine padalina u protekla 24 sata (mm): Gradačac 11, Bihać 10, Doboj 8, Srebrenica 7, Bijeljina, Han Pijesak i Ivan-sedlo 6, Banja Luka 5, Tuzla i Zvornik 4, Sanski Most 2, Kupres, Mrkonjić Grad, Rudo i Sarajevo 1.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Kupres 5, Ivan-sedlo 6, Sokolac 7, Bugojno, Gradačac i Sarajevo 9, Bihać, Doboj, Drvar, Jajce, Livno, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 10, Banja Luka, Bijeljina i Zvornik 11, Trebinje 13, Neum 14, Stolac 15, Mostar 16 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je veći od normalnog i sporo raste, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close