Građevinska škola

U petak druženje uz glazbu, stihove i izložbu

Lifestyle / Flash | 06. 05. 2015. u 20:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Srednje građevinske škole organiziraju druženje uz glazbu i stihove u petak, 8.5.2015. godine od 20 sati, u Muzičkom centru 'Pavarotti'. Gosti će biti učenici Rock škole Mostar.

Cilj ovog druženja je, kao što i sama riječ kaže, prije svega - druženje učenika ove Škole sa ostalim srednjoškolcima, te učenicima 8. i 9. razreda osnovnih škola. Dobrodošli su i svi sugrađani, koji bi se željeli zabaviti i istovremeno vidjeti šta to učenici Građevinske škole mogu ponuditi.

Tijekom večeri u prostorijama Muzičkog centra 'Pavarotti', bit će izloženi radovi učenika te škole, nastali u sklopu redovnog nastavnog procesa. "Mi obrazujemo mlade ljude za zanimanja: građevinski tehničar, arhitektonski tehničar, geodetski tehničar, te stručna zanimanja: KV keramičar i KV zidar. U narednoj školskoj godini imamo i jedno iznenađenje – poslasticu za učenike, koji su izuzetno kreativni – novi smjer – tehničar dizajner interijera.

Za sva ova zanimanja na području naše županije, države, pa čak i regije, vlada velika potražnja. Mostar je grad u izgradnji i neprestanom širenju, te postoji stalna potreba za kadrovima ove vrste", navode iz ove škole.

"Moramo se pohvaliti činjenicom da mnogi naši učenici ostvaruju izuzetne rezultate na građevinskom, arhitektonskom i geodetskom fakultetu. Neke od njih Građevinski fakultet zadržao je u svojstvu asistenata; dva naša bivša učenika sada rade u našoj školi kao profesori, a mnogi drugi rade u Zavodu za urbanizam, projektnim biroima, brojnim građevinskim firmama,... Dakle, obrazujemo kvalitetne kadrove, za kojima postoji veliki interes na tržištu", priopćeno je iz Građevinske škole.

Međutim, pored same nastave, učenici se bave i vannastavnim aktivnostima, kao što su, sport, maketarstvo, novinarstvo, slobodno crtanje, pjesma, poezija, drama. Dio toga kreativnog rada prikazat će u petak, 8. svibnja 2015. godine, od 20 sati u Muzičkom centru 'Pavarotti'.

Kopirati
Drag cursor here to close