ForestEye

U tijeku je druga faza izgradnje informativno-edukacijskog centra Homar

Lifestyle / Flash | 03. 06. 2016. u 14:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Projekta "ForestEye Zaštita prirode i okoliša od šumskih požara", provodi se druga faza radova na izgradnji informativno-edukacijskog centra što se radi na lokalitetu Homar kod Glamoča.

Kako se doznaje iz ŠGD Hercegbosanske šume Kupres, unutarnji radovi su gotovo završeni, dok se intenzivno radi i na vanjskim radovima uz postavljanje kombinirane kamene i drvene fasade.

Završetak radova se očekuje uskoro kada će uslijediti faza opremanja centra nakon provedbe potrebnih natječaja, a uskoro slijedi i uspostava edukacijsko rekreacijske staze uz spomenuti centar Homar, tako da bi sve trebalo biti spremno za provedbu nadolazećih aktivnosti – terenskih posjeta i edukacija.

Izgradnjom ovog centra žele se organizirati edukacijski dani kroz posjete nastavnika i učenika te njihov rad na terenu, što bi dovelo i do uspostavljanja eko sekcija te njihovo opremanje adekvatnom opremom.

Inače, ovaj projekt se provodi kao dio implementacijskih aktivnosti Projekta ForestEye Zaštita prirode i okoliša od šumskih požara koji financira Europska unija, kroz Program prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina.

Kopirati
Drag cursor here to close