Mostar

Udruga Naša djeca 2014 poziva stare i nove članove na Skupštinu

Lifestyle / Flash | 07. 06. 2016. u 12:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga roditelja Naša djeca 2014 iz Mostara, čiji je cilj promicanje važnosti uključivanja roditelja školske djece kao ravnopravnog partnera institucijama u procesu reforme obrazovnog sustava, u petak 10. lipnja 2016. godine, održat će redovitu Skupštinu Udruge u prostorijama OŠ S. S. Kranjčevića na Bijelom Brijegu u Mostaru s početkom u 18:00 sati.

''Udruga je, u nešto manje od dvije godine postojanja, uspjela inicirati rješenje dugogodišnjeg problema neizdavanja svjedodžbi i đačkih knjižica. Provedena je akcija vaganja učeničkih torbi u dvorištu OŠ Petra Bakule kojom smo ukazali na problem teških torbi i zdravstvenih poteškoća koje proizilaze od istih'', naveli su iz Udruge te podsjetili kako traže redovite sistematske preglede za sve osnovce, nastavno osoblje te asistente u nastavi za potrebite.

U prosincu 2015. godine Udruga je u suradnji s osnovnim školama organizirala Sajam učeničkih radova. Ostvarena je suradnja sa srodnim Udrugama u HNŽ-u.

''Od samog osnutka pokušavamo ostvariti kvalitetnu i redovnu komunikaciju s nadležnim ministarstvom, Gradom Mostarom i općinama u HNŽ-u kako bi roditelje informirali o pravima i obvezama u obrazovnom procesu. Također ukazujemo na sustavnu netransparentnost u radu ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ. Potičemo roditelje, nastavnike, učenike i javnost na odgovorniji odnos prema budućnosti i potrebama Naše djece'', naveli su.

Udruga se zalaže za suradnju sa svim institucijama koje pomažu ili mogu pomoći u promicanju prava djece, poticanje i podupiranje djelovanja roditelja, depolitizaciju škola, bolju komunikaciju između školskog i nastavnog osoblja i roditelja, stvaranje okruženja za usvajanje demokratskih stavova, vrijednosti i primjerenog ponašanja, poticanje bolje komunikacije roditelja i učitelja i nastavnika, prevenciji zlostavljanja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja te poboljšanje životnih uvjeta za djecu i obitelj.

Kopirati
Drag cursor here to close