Zajednica žena HDZ-a 1990

Umjesto ruže, želim biti ravnopravna

Lifestyle / Flash | 08. 03. 2015. u 07:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednica žena HDZ-a 1990 upriličila je okrugli sto na temu „Umjesto ruže želim biti ravnopravna“, što je središnji događaj manifestacije „Umjesto ruže“. Predavačice okruglog stola bile su prof. dr. Marijana Šećibović i prof. Mirjana Penava iz NVO „Forma F“ iz Mostara.

„Pripadnicama nježnijeg spola, umjesto ruže za Dan žena, želimo pokloniti probuđenu svijest bosanskohercegovačkog društva, koja neće završiti 9.3.“, ističu iz Zajednice žena HDZ-a 1990, te pozivaju i druge političke stranke, nevladine organizacije, kao i sve pojedince da sudjeluju u stvaranju novih društvenih dimenzija, koje će ženskom spolu omogućiti snažniju ulogu i doprinos u svim društvenim i političkim zbivanjima u Bosni i Hercegovini.

Lijepo je pokloniti ružu, ali Dan žena je prilika kada bi trebali ukazati na teške radne uvjete žena u Bosni i Hercegovini, da razgovaramo o razini socijalnih prava koje one (ne)ostvaruju i važnosti ravnopravnog sudjelovanja muškaraca i žena u svim procesima odlučivanja. Danas u vrijeme ideologije konzumerizma žena je u javnosti predstavljena i svedena na objekt“, kazala je Herceg-Lukenda dodavši kako će HDZ 1990 ovogodišnji Dan žena iskoristiti da umjesto ruže ukaže na „Osjećam potrebu podsjetiti političke dužnosnike, budući da su se transformirali u dano-noćne matematičare koji se već mjesecima igraju brojkama i kroje vlast, kako je u nedjelju Dan žena“, zaključila je Herceg-Lukenda upitavši aktere uspostave vlasti koliko će žena biti zastupljeno u novoformiranim vladama.

Kopirati
Drag cursor here to close