Meta vandala

Uništene klupe na Španjolskom: Gdje će umirovljenici provoditi dane?

Lifestyle / Flash | 23. 02. 2016. u 12:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski trg u Mostaru iz dana u dan sve više propada. Klupe, na trgu koji je obnovljen prije četiri godine, našle su se na meti vandala, te su gotovo u potpunosti uništene.

''Umirovljenici su u ljepšim danima na njima dane provodili. Djeca su na odmoru sjedila na njima i družila se. Gdje će sad oni kad je većina klupa slomljena?'', rekla nam je ogorčena građanka koja dodaje kako ''u gradu ništa na treba obnavljati, jer se to vrlo brzo uništi''.

Osim klupa, na nekad najljepšem gradskom trgu, uništene su kamene kocke, a pločnik je prepun tragova automobilskih guma i prljavštine.

''Nije sramota Grada što je trg uništen, nego građana koji ga sami uništavaju iznova'', rekao nam je jedan umirovljenik.

Podsjetimo, u projekt rekonstrukcije Španjolskog trga uloženo je oko 960.000 KM. Od tog iznosa Grad Mostar osigurao je 250.000 KM, a ostatak su financirali UNDP s 523.345,68 KM i UNESCO s 102.292,82 KM u okviru MDG-F programa Kultura za razvoj koji je financiran sredstvima Vlade Kraljevine Španjolske.

Španjolski kralj Juan Carlos I. otvorio je Španjolski trg 29. ožujka 2012. godine zajedno s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem.

Na njemu je postavljeno spomen obilježje za 21 španjolskog vojnika poginulog u mirovnoj misiji u BiH, a Španjolski trg sa šetnicom često je predstavljan kao jedan od najljepših u BiH.

Nedovoljna briga nadležnih oko održavanja i čišćenja, te nemar građana pretvorili su Španjolski trg u još jedan odraz mostarske nebrige.

Kopirati
Drag cursor here to close