praktično

Upoznajte Athenu - maleni uređaj koji sprječava seksualni napad na žene

Lifestyle / Flash | 04. 11. 2015. u 17:45 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roar for Good je kompanija posvećena sprječavanju tjelesnih napada, a njihov prvi proizvod Athena je maleni uređaj koji vas može spasiti od silovanja.

Kada se pritisne, Athena emitira glasni alarm i šalje lokaciju onoga tko ju je pritisnuo hitnim kontaktima.

Očekuje se da Athena bude dostupna u svibnju 2016. i prodavat će se za 99 dolara.

Athene Yasmine Mustafa je osnivačica ovog uređaja, a životne priče su je inspirirale da osmisli uređaj Athena, prenosi N1.

"Inspiraciju za uređaj sam dobila tijekom svog putovanja po Južnoj Americi. Čula sam mnogo priča o napadima na žene, a kada sam se vratila kući moju susjedu su brutalno napali - pretukli su je i seksualno napastovali. Nakon toga se rodila ideja za Athenu", kazala je Mustafa.

"Athena was specifically designed to be smart, yet inconspicuous." Thanks Mashable for featuring us! Check it out below. #HelpUsROAR

Posted by ROAR for Good on Wednesday, November 4, 2015

Athena je bila grčka boginja mudrosti i hrabrosti, pa je s tim u vezi ovaj uređaj i dobio ime. Cilj proizvoda je da spriječi napade prije nego se dese.

S obzirom da se biber-sprejevi i omamljivači često oduzimaju od vlasnika na aerodromima, Athena je dizajnirana da se lako može prilagoditi svakome.

Iz kompanije Roar for Good su kazali kako se nadaju da će u budućnosti ugraditi nove postavke poput pozivanja policije, ali i postavljanju uređaja direktno u odjeću.

U SAD-u se procjenjuje da 19,3 posto žena i 1,7 posto muškaraca bude silovano tijekom života.

Kopirati
Drag cursor here to close