Kultura i mir

Upoznajte susjeda u 'Lovu na blago Hercegovine'

Lifestyle / Flash | 07. 04. 2017. u 06:07 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta “Lov na blago Hercegovine”, neformalna grupa mladih iz Mostara, Čapljine i Nevesinja organizira interaktivni seminar o kulturi i miru, 7.-9.4.2017. (petak predvečer, subota i nedjelja), sa uključenim posjetama kulturnom blagu navedenih općina/opština.

Trodnevni seminar ima za cilj da mladim ljudima iz triju općina u Hercegovini pruži priliku za međusobno upoznavanje i upoznavanje bogatstva multikulturalnog podneblja u kojem žive.

Naglasak seminara stavljen je na važnost osobnog doživljaja za razbijanje predrasuda o susjedima i uvažavanja kako sličnosti, tako i različitosti. Stoga, seminarom je predviđeno aktivno sudjelovanje sudionika (u dobi između 18 i 30 godina) sa šireg područja Mostara, Čapljine i Nevesinja u nizu edukativnih i kreativnih mirovnih radionica.

Sve troškove seminara (prijevoz, smještaj, ishrana i radni materijal) pokriva organizator.

Ovaj projekat je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, implementiran od Catholic Relief Services (CRS) u partnerstvu sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close