Vitez

Uspješno završen 13. Memorijalni pohod ''Darijan Šarac''

U organizaciji Udruženja/Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB i HPD Vitez uspješno je organiziran i 13. po redu memorijalni pohod.
Lifestyle / Flash | 15. 09. 2024. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruženja/Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB i HPD Vitez uspješno je organiziran i 13. po redu memorijalni pohod ''Darijan Šarac“ koji se svake godine organizira polovinom devetog mjeseca. Razlog tog termina je Darijanov rođendan koji pada na 13.rujna.

Zbog objektivnih okolnosti izmijenjena je maršruta pohoda na kojemu su sudjelovali, pored članova HPD Vitez, i gosti iz planinarskih društava iz Srbije a to su PD Babin zub iz Knjaževca, PD Oštra Čuka iz Soko Banje i planinari iz Negotina, te naše susjedno planinarsko društvo PD KUK Novi Travnik.

Planinare iz Knjaževca predvodila je Sandra Živković, žena koja već 11 godina ima transplantirana pluća i aktivno se bavi planinarenjem.

Na Viteškom gradskom trgu odakle se krenulo na pohod, okupljenima se obratio predsjednik UDiT SBK/KSB, pozdravio sve sudionike a posebno obitelj Šarac koja svake godine iz Čitluka dođe u Vitez na pohod. Kratko je govorio i o donorstvu i transplantaciji a svi nazočni su prihvatili ideju za zajedničku fotografiju sa donorskim karticama, kao podršku nesebičnom činu darivanja organa i spašavanja ljudskih života.

Pohod je prošao bez problema i kako je planirano. Imali smo veliku sreću i sa vremenskom prognozom tako da je ovaj pohod uspješno okončan zajedničkom večerom i druženjem u planinarskom domu u Zaselju.

Inače, pohod se organizira u spomen na pokojnog Darijana Šarca koji je nakon transplantacije srca preminuo u svojoj 17 godini., te zahvalio obitelji Šarca na toplom prijemu članova HPD Vitez kod hodočašća u Međugorje 2011. i 2020. godine.

Ovaj pohod također promovira i planinarenje i šetnju te zdrav način života. 

Kopirati
Drag cursor here to close