Meteoalarm

... Ustvari, bio je žut, zelenkaste boje povremeno

Lifestyle / Flash | 28. 07. 2015. u 06:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas sunčanije u Hercegovini. Lokalno slabi pljuskovi i slaba kiša očekuju se uglavnom u Bosni.

Poslijepodne moguće su slabe oborine i u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine. Vjetar slab do umjeren. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 17, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 26 do 32 , na jugu Hercegovine od 32 do 36 stupnjeva.

Nivo upozorenja meteoalarma je Zeleno (nema potrebe za upozorenjem), a u Hercegovini Žuto (vrijeme potencijalno opasno).

Prema podacima dežurnog dispečera EP BiH i EP HZHB opskrba električnom energijom je uredna.

Ovih dana, kao posljedica iznadprosječno visokih temperatura, suočeni smo sa drastičnim padom izdašnosti izvorišta rijeke Radobolja, kao i smanjenjem protoka na vodocrpilištima na području Grada Mostara, te stoga apeliramo na naše potrošače na racionalno korištenje pitke vode.

Problemi u vodoopskrbi su najviše izraženi u prigradskim naseljima, gdje je zabilježena i najveća potrošnja zbog nesavjesnog i neumjerenog korištenja pitke vode za zalijevanje zelenih površina, rashlađivanje, punjenje bazena i slično, a što dodatno opterećuje sustav vodoopskrbe ugrožen vremenskim neprilikama.

Molimo cijenjene potrošače da, u ovim izvanrednim okolnostima, ograniče potrošnju pitke vode za njenu osnovnu namjenu, u suprotnom ćemo biti prisiljeni poduzeti sve mjere kojima raspolažemo, pa i one koje nisu popularne poput prisilnih ograničenja i obustava, a sve u cilju kako bi se održao sustav vodoopskrbe Grada Mostara.

Iz JP Vodovod Mostar doznajemo da je vodoopskrba uredna, navodi se u današnjem izvješću Operativnog centara civilne zaštite HNŽ-a.

Zbog radova na vodovodnoj mreži vode neće biti u ulicama: II Bojna Rudnička i Bakiina Luka u vremenu od 8 do 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close