Argentina

Više od 700 parova u borbi za finale Svjetskog festivala u tangu

Lifestyle / Flash | 23. 08. 2015. u 18:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za finale ovogodišnjeg Svjetskog festivala u tangu koji se održava u Buenos Airesu, glavnom gradu Argentine, natjecalo se 700 parova, javlja Anadolu Agency (AA).

Na festivalu koji se održava u kulturnom centru Arte, sudjeluje 700 parova iz 43 zemlje svijeta. Natjecanje se odvija uz tradicionalnu "milongu" (termin za prostor, događaj ili glazbu uz koju se izvodi tango), a podjeljeno je na dvije kategorije "salonski tango" i "tango na pozornici".

Različita pripremna natjecanja se organiziraju širem svijeta, a završnica će se održati u Argentini, zemlji poznatoj po ovom senzualnom, romantičnom i elegantnom plesu.

Plesni par iz Japana Shuhei Yamaoka i Yuri Kibayashi kazali su kako je ove godine konkurencija velika jer pleše mnogo talentovanih parova

"Natjecali smo se sa zaista mnogo lokalnih, ali i stranih tango parova koji su zaista dobri", istaknu je Yamaoka koji je dodao kako se prvi put nalaze u Argentini. Ako se pogleda povijest natjecanja koje se organizuje od 2003. godine, najviše pobjeda odnijeli su argentinski parovi.

"Pravi tango" (Argentinski tango) je vrsta plesa koja se 1890. godine pojavila u blizini prirodne granice između Argentine i Urugvaja, rijeke La Plate. Na prostor Europe došao je početkom 20. stoljeća. Tango je 2009. godine ušao na UNESCO-vu listu nematerijalne svjetske baštine.

Svjetski festival u tangu počeo je 14. kolovoza, a trajat će do 27. kolovoza. Organizatori festivala očekuju da će više od sedam tisuća posjetitelja pratiti ovaj događaj.

Kopirati
Drag cursor here to close