Prognoza i ceste

Vrući proljetni petak

Lifestyle / Flash | 01. 04. 2016. u 06:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se u našoj zemlji prije podne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, umjereno oblačno i sunčanije i uglavnom u cijeloj zemlji toplo.

Vjetar slab do umjeren, a u Hercegovini i u Krajini, na momente i pojačan, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 28 stupnjeva.

Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije danas će se osjećati bolje. Više sunca, uz svježije jutro i večer, povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti.

Poželjno je ne pretjerivati s aktivnostima, obzirom da će tijekom dana biti osjetno toplije u odnosu na proteklo razdoblje. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

U Bosni i Hercegovina jutros su povoljni uvjeti za vožnju. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, tako da se savjetuje opreznija vožnja.

Od puteva s aktualnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 Potoci-Mostar-Doljani gdje se radovi izvode na dvije dionice- Šehovina-Zalik i Čapljina-Doljani (most u mjestu Višići), kao i magistralni put M-16.2 Jablanica-Prozor gdje se zbog radova na asfaltiranju prometuje jednom trakom, uz povremene 15-minutne obustave.

Zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Bosne, na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica, promet se odvija uz određene izmjene. Za vrijeme izvođenja radova promet se preko mosta odvija u smijeru Zenica-Žepče, dok su za smijer Žepče-Zenica vozila preusmjerena na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close