Grmljavina

Za Hercegovinu izdano posebno upozorenje: Obilne padaline i udari vjetra do 90 km/h

Lifestyle / Flash | 15. 02. 2016. u 07:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za područje Hercegovine upaljen je narančasti meteoalarm zbog jakih udara vjetra i obline kiše. U Hercegovini se očekuju udari vjetra od 70 do 90 km/h.

''Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela'', stoji u upozorenju meteoalarma.

Inače, danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U središnjim, istočnim i sjeveroistočnom područjima Bosne padaline povremene i slabog intenziteta. Intenzivnije padaline, praćene grmljavinom, očekuju se u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni.

Očekivana količina padalina u tim dijelovima između 40 i 60 mm, a u jugozapadnim dijelovima i do 70 mm. Prema kraju dana i večernjim satima prestanak padalina. Vjetar u Bosni umjeren, a u Hercegovini umjeren do pojačan, južnog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 10 do 16 stupnjeva, priopćila je Civilna zaštita.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Kupres 7, Gradačac, Zvornik 8, Bihać, Doboj, Ivan-sedlo, Livno, Tuzla 9, Banja Luka, Bugojno, Drvar, Jajce, Sanski Most, Zenica 10, Sarajevo, Srebrenica 11, Bijeljina 12, Goražde 13, Mostar, Trebinje 14, Neum i Čapljina 15 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 926 hPa, za 17 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close