Mostar

Za mostarske maturante prvi izbor Radobolja i Bristol

Lifestyle / Flash | 21. 03. 2016. u 12:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine najveći broj maturalnih zabava u Mostaru će biti u svečanoj dvorani Ljetnikovca Radobolja.

Zabavu će na ovoj lokaciji imati 12. svibnja Srednja prometna škola Mostar koja ove godine ima šest odjela maturanata.

U Radobolji će 18. svibnja zajedno maturu proslaviti Građevinska škola Jurja Dalmatinca, Srednja strojarska škola Fausta Vrančića, te Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

Srednja turističko-ugostiteljska škola će također maturalnu zabavu imati u ovom Ljetnikovcu. Kako nam je rečeno iz ove škole 70-tak maturanata je za stolicu izdvojilo 80/85 KM.

Iz Ljetnikovca su za portal Bljesak.info rekli kako su maturantima dali nekoliko menija na izbor, kao i opciju hoće li imati švedski stol ili će ih konobari posluživati s hranom. Također su nam rekli kako su cijene ''stolica'' ovisile o broju maturanata i njihovim željama i zahtjevima.

Medicinska i Ekonomska u Mepasu

Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica će pak maturalnu zabavu proslaviti 29. travnja u hotelu Mepas.

''Sve košta oko 130 KM i u to je osim troškova za stolicu uključeno fotografiranje, cvjetni aranžman za slikanje, video, te stolice za profesore koje učenici pozovu. Cijena maturalne zabave se određuje da se svi troškovi stave na papir, te se podijele s brojem maturanata'', rekla je ravnateljica ove škole Stana Rotim za Bljesak.info, te dodala da će na maturalnoj zabavi biti oko 200 učenika i profesora. Rekla je i da sve troškove snose učenici, odnosno njihovi roditelji.

Ekonomska škola Joze Martinovića će također imati maturalnu zabavu u hotelu Mepasu. Maturalna za 120 učenika će biti 24. svibnja i prema riječima učenika za nju su izdvojili 150 KM.

''Maturalna zabava će biti po završetku nastave. Nastava se završava 20., a njima će matura biti 24. svibnja. Sve za maturu su djeca sama izabrala i oni su sve planirali'', rekla nam je ravnateljica škole.

Srednja Elektrotehnička škola imat će maturalnu zabavu u hotelu Almira 28. svibnja. Cijenu maturalne zabave iz škole nisu željeli otkriti. Iz Mašinsko-saobraćajne škole su nam rekli kako će njihova škola imati maturu 27. svibnja Megamarketu u Zaliku.
Učenici sami odlučuju o maturi

Gimnazija Mostar će maturalnu zabavu imati u petom mjesecu kad nastava završi. Kako nam je rekla ravnateljica Gimnazije Ankica Čović maturanti koji nastavu pohađaju po hrvatskom planu i programu će zabavu imati u 24. svibnja u Radobolji, dok će maturanti koji nastavu pohađaju po bosanskom planu i programu maturu imati u hotelu Bristol.

Gimnazija fra Grge Martića će maturu imati 12. svibnja u hotelu Ruži. Ovu informaciju smo saznali od učenika, dok do ravnateljice danima nismo uspjeli doći.

Redakcija portala Bljesak.info je kontaktirala gotovo sve škole na području Mostara kako bi dobili informacije o maturalnim zabavama i njihovim cijenama.

Međutim rijetki su otkrili koliko novca učenici trebaju izdvojiti za zabavu. Većina ih je rekla kako su maturalne zabave stvar maturanata, te kako s obzirom na to da apsolutno snose troškove sami odlučuju o svemu.

Nema termina kod kozmetičarki

Maturalna zabava u restoranu nije sve što trebaju roditelji platiti za maturalnu zabavu. Većina maturantica se naručila na profesionalnu šminku koja košta oko 50 KM.

Kolika je potražnja za uslugama šminkanja nema kozmetičarke u gradu koja za dane matura ima slobodan termin.

'Bukirani' su i frizerski, gdje maturantice za frizuru trebaju izdvojiti oko 30-40 KM. Također dosta maturantica odlazi na tretman noktiju, zatim depilaciju, čupanje obrva.

U posljednje neizbježno je i uzimanje usluga profesionalnog fotografa za fotografiranje prije maturalne zabave.

Naravno sve su ovo troškovi bez odjeće, odnosno odijela i haljina koje koštaju i do 1000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close